Mardin’in Midyat ilçesinde “Yerel Kalkınma Çalıştayı”nın 2’nci ve son toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirilerek tamamlandı.

Midyat Kaymakamlığımız koordinasyonuyla Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Midyat Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi desteğiyle “Midyat Yerel Kalkınma Çalıştayı” düzenlendi.

- “Çalıştay, 7 başlık halinde gerçekleştirildi”

Midyat’ın sahip olduğu sorun, ihtiyaç ve potansiyellerin tespiti için Mardin Artuklu Üniversitesi’nin alanında uzman hocaları ile gerçekleşen Midyat Yerel Kalkınma Çalıştayı’nda, Midyat’taki Yerel Zanaatlar, Tarım ve Yerel Ürünler, Ekonomi ve İstihdam, Gençlik ve Spor, Turizm, Kadın, Çocuk ve Engelli Bireyler ile Eğitim ve benzeri  7 ana başlıklara değinilerek ilçenin kalkınmasına temel teşkil edecek konular SWOT analizi yöntemiyle tartışıldı. Böylece Midyat’ın temel sorunları, bu çalıştay ile bir nebze de olsa giderilmeye çalışılacak.

Çalıştaya;  Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Cumhuriyet Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, Mardin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Ayşe Fedai, , Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık Demir, Artuklu Üniversitesi Midyat MYO Müdürü Dr. Ekrem Akman, kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, Meslek Kuruluşları temsilcileri, belediye birim amirleri, eğitimciler ve muhtarlar katıldı.

- “Amacımız kaynaklarımızı doğru kullanmak ve hizmete dönüştürmek”

Çalıştay ile ilgili basın mensuplarına konuşan Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar,  çalıştayın bir son değil ilk olduğunu ifade ederek, amaçlarının ilçenin kaynaklarını doğru kullanarak verimli bir şekilde hizmete dönüştürmek olduğunu söyledi.

Kaymakam Dundar şöyle konuştu. “üniversitemizin, muhtarlarımızın, kurum yöneticilerimizin, idarecilerimizin çok geniş katılımlı bir organizasyon ile bu çalıştay ve gurupların faaliyetlerinin yapıldı. Bizim bundaki amacımız Midyat’ın sahip olduğu potansiyelleri güçlü, yönleri ile zayıf yönlerini tehditleri bir kere tespit etmek ve değerlendirmek. Bu güçlü yanlardan şehir olarak burada yaşayan insanlar olarak nasıl daha fazla istifade ederiz. Aynı zamanda zayıf yönlerimizi ve ilçemizi tehdit eden unsurları nasıl bertaraf edebiliriz beyin fırtınasını yapıyoruz. Ve bu çıkan fikirler ve tespitler doğrultusunda inşallah somut projeler yapılacak. Somut projeler hayata geçirilecek. İnşallah bu çalıştayın sonuçlarını ilçemiz için, insanımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaptığımız ilk çalışma. İnşallah bunu daha farklı alanlarda yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Dundar, “Bugün belirlediğimiz başlıklar, başta Eğitim, Turizm, yerel ürünler ve tarım, yerel zanaatlar, kadın gençlik, çocuk ve engelliler, gençlik ve spor, ekonomi ve istihdam, çalıştay guruplar çalışmalarını yaptılar. Ama önümüzdeki süreçlerde diğer farkı alanlarda da bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunu da yapmamızın en önemli sebebi de kaynaklarımızı doğru kullanmak. Kaynaklarımızı da doğru kullanmak, yani kaynaklarımızın heba olmamasını sağlamaktır. Çünkü kaynaklarımız sınırlı. Onun için en acilini tespit edip, en doğrusunu tespit edip, bu kaynağı ona göre kullanmak. Ve hizmete dönüştürmek. Kamu adına da STK’lar adına özel sektör adına da yol açıcı, yol gösterici bir rehber olacaktır. Bu rapora göre tüm kurumlarımız projelerini yaparak hayata geçirecekler.

Bu somut raporları inşallah ortaya çıkan fikirlerin hepsini değerlendirip, toplayıp, kamuoyuna ilan edeceğiz. Sonuç raporu tüm paydaşlarımızla, kurumlarımızla, Dolayısıyla kamuoyuna da bu sonuç raporu paylaşılacak.” Diye konuştu.