Yerel seçimlere dört ay kala siyasi partilerin adayları da netlik kazanmaya başladı. AK Parti, Midyat belediye başkan adayını henüz açıklamadı. En güçlü adaylardan biri ise İstanbul Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Başkanı Siyasetçi İşadamı Muharrem İleri.

Muharrem İleri, yaptığı açıklamada aday gösterilmesi halinde Mart 2019'daki yerel seçimde rekor bir oyla Midyat Belediye Başkanı seçileceğini söyledi.

-Midyat’ı  'Hep birlikte yöneteceğiz'

AK Partili İleri, “Midyat halkımız şundan emin olsunlar ki; partimizin güç aldığı tek dayanak millettir. Milletimizin isteği bizim için emir niteliğindedir. Gönül Belediyeciliği için yola çıktım. Seçimlerinin ardından milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalışma içinde olacağım. İlçemizde faaliyet gösteren tün resmi kurumlarımızla işbirliği içinde çalışacağız. Midyat’ı Hep birlikte yöneteceğiz. Midyat’ımızı geliştirecek ve yararına olacak tüm hizmetlerde kurumlarla işbirliğimiz devam edeceğiz. AK Partinin tüm aday adaylarıyla gönül belediyeciliği bağlamında başarılı bir seçim süreci içinde olacağız.Midyat’ımıza kaliteli hizmetin, sen-ben kavgası yapmadan, ortak akıl ve ortak eylemle gerçekleştirilebilir. Bizde hep birlikte inşallah bunu hayata geçireceğiz. Bizler; siyasi ikballerimiz için değil Midyat’ımızın istikbali için çalışacağız. Bundan kimse şüphe duymasın. ” Dedi.

-Yaşanabilir kent sözü veriyorum

Midyat’ın her kesimle kucaklaşmayı ve herkesin fikrini alarak belediyecilik yapmak için aday adayı olduğunu belirten Muharrem İleri, şöyle devam etti: “bütün mahallelerimizin tüm dinamikleriyle bütünleşerek birlikte belediyecilik yapacağız. Her şeyden önce gerçekçi olacağız. Öncelikle 2023 hedefleri doğrultusunda hayal ettiğimizi gerçeğe dönüştürmek için halkın teveccühünün ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Onun için öncelikli sorunlarımız var, halkımızın özlemini çektiği gerçeğe dönüşecek projelerimiz var. Verilecek görevin bilinci ve sorumluluğunu layığı ile yerine getirmenin çabası ve gayreti içerisinde halkımızla bütünleşerek bunu yerine getireceğiz."

Özlem Erol / ANKARA