Mardin'in Midyat ve Dargeçit ilçelerindeki TÜGVA temsilciliklerinin açılışları TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan ve Genel Başkan Enes Eminoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Midyat Gençlik Hizmetleri Spor Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından söz alan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, "Son iki yüz yıl içerisinde bu batılılaşma denilen, dünyada pozitivist hareketlerin çoğaldığı, inançlı insanların geriletildiği bu dönemde bizlere de bazı şeyleri dayattılar. Bizim de üzerimizde bazı oyunlar oynadılar. İnsanları insanlara düşman ettiler. Milleti bölmeye çalıştılar. Bizim topraklarımızı bizden almaya çalıştılar. Şimdi buna karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerekiyor! Gelişmenin ve ilerlemenin, müreffeh olmanın yolunun batılılaşmaktan geçmediğini biliyoruz." şeklinde konuştu.

"Tarihimizi bilmek zorundayız"

İslam coğrafyasında yüzyıllar boyunca milletlerin birlik ve beraberlik içinde yaşadığına değinen Erdoğan, tarihimizin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erdoğan, "Tarihimizi bilmek zorundayız. Mardin ve Midyat geçmiş tarihi çok zengin olan bir coğrafyadır. Sizler burada yaşayan insanlar olarak buranın geçmişini ve tarihini çok iyi bilmelisiniz. Zengin kültür içerisinde, zengin inançların mirasçılarının olduğu ve zengin değişik etnik gruplardan insanların bulunduğu bir coğrafya burası. Ecdadımız burada bu insanları yüzlerce yıl barış ve huzur içerisinde yaşatmıştır. Bakın burada metropolitimiz var, değişik inanç grupları ve mensupları var. Türkiye'de azınlık gruplarının temsilcileri burada duruyor. Neden peki, çünkü ecdadımız yüzyıllarca bu şekilde beraber yaşamayı sağlamıştır ve bu topraklarda kimsenin inancına etnik kimliğine, diline ve dinine bakmadan birlikte yaşaması ve birbirleriyle kucaklaşması buranın kültürü ve gerçeği haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Gençler, bizleri ayakta tutan değerleri tekrar kuşanmalıdırlar" 

Batılı zihniyetin bazı değerleri zora girdiği zaman kabullendiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Dünyanın dört bir yanında bugün yaşanan ölümlere batının seyirci kaldığını görüyoruz. Aynı batının ölümlere göz yumduğunu görüyoruz. İşte filan bir yerde darbe olur, darbe yapamadın mı daha fazla el üstünde tutarlar. Binlerce insanı öldürse bile el üstünde tutarlar. Başka yerlerde başkasını beğenmezler. 'Biz seni istemiyoruz.' derler. Nihayetinde seçim olur, sonucunu beğenmezler. Başka yerler de dediler ki 'Seçim olsun.' Yani demokrasi, insan hakları ve özgürlük dedikleri şeyleri sadece işlerine geldiği zaman sığındıkları değerler olduğunu biliyoruz. Türkiye'de de devletimizi ve milletimizi zayıflatmak istedikleri zaman aramıza nifak sokmak için yine bunları kullandılar ve maalesef ülkemizde bir kesimi kendi değerleri ile kavgalı hale getirdiler. Kendi inançlarından kopardılar. Bu topraklarda bizleri yüzyıllar boyunca huzur içerisinde, kardeşlik hukukuyla yaşatan bizim değerlerimiz, öz kültürümüz ve kendi inancımızdır. O zaman bizim yeniden bu değerlerle kuşanmamız gerekiyor."

"Bir milleti ayakta tutan maddi ve manevi değerlerinin gücüdür"

Programda konuşan TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek de TÜGVA olarak amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde milletin kalkınmasına rehberlik yapacak nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Çiçek, "Bir milleti ayakta tutan unsurların her türlü dâhili ve harici menfi desiselere karşı dayanıklılığını sağlayan maddi ve manevi değerlerinin gücüdür. Dünya milletleri arasında asırlarca itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamamızı milli ve manevi değerlerimize borçluyuz. Bu değerlerimizin bize kazandırdığı dünya görüşü, insanlara karşı sevgi ve saygı, aile, komşu, devlet ve Allah'a karşı sorumluluklarımıza bağlı üstün bir hayat görüşü olan nesiller kazandırmak zorundayız. TÜGVA olarak her türlü menfaat çekişmesinden, bağnazlıktan, hurafelerden uzak ilim ve ciddiyet içerisinde milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Ardından söz alan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Midyat ve Dargeçit temsilciliklerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Türkiye Gençlik vakfı olarak Türkiye genelinde yaygın bir şekilde 81 ilde yeni nesil yetiştirme faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

"Bizi biz yapan değerler erozyona uğratılmakta"

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ise burada yaptığı konuşmada, "Adına küreselleşme ya da batı kültürü, ne derseniz deyin ama ben şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki; maalesef günden güne bizi biz yapan değerler erozyona uğratılmakta ve törpülenmektedir. Modernleşmeyi sadece Batı'yı taklit etmekle değil, kendi milli kimlik dokumuz içerisinde tamamlamak zorundayız. Dikkat ederseniz özellikle Avrupa'ya giden hemşerilerimizin birçoğu entegrasyon adı altında bir şekilde asimilasyona uğruyorlar. Biz de diyoruz ki milli kimlik dokumuz içerisinde modern yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından açılışa geçildi .Açılış programına ayrıca: 21. Dönem Mardin Milletvekilleri Süleyman Bölünmez ve Nihat Eri, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Baysal, Mehmet Taş, Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin, TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti ve Esnaf ziyaretleri
Program öncesi beraberindeki heyetle Midyat esnafını ziyaret eden Erdoğan daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı ile Midyat İlim Yayma Cemiyeti temsilciliğini ziyaret etti.

(Süleyman Tunç-İLKHA)