Midyat Belediye Başkanı seçilen 21. Dönem Mardin Milletvekili Yüksek İnşat Mühendisi Veysi Şahin, kentte daha iyi hizmet verebilmek için kadrosunu güçlendiriyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti'den Midyat Belediye Başkanı seçilen Veysi Şahin, Midyat için canla başa çalışarak, çalışma ekibini kurmaya devam ediyor. Midyat halkına en iyi hizmeti vermek için durmadan çalışan Başkan Veysi Şahin, Milli Eğitimde ve İdarecilikte 37 yıllık tecrübesi ile Şehmus İleri'yi atadı. Başkan Şahin, daha önce Belediye Meclis üyelerinden Metin Kutlu, Servet Yücel Oğuz’u başkan yardımcılığına getirmişti. Böylece, Başkan yardımcısı olarak, Metin Kutlu, Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri ve Abdürrahim Çelik ile birlikte dört belediye başkanı görev yapacak.  

Görevine hızlı başlayan İleri’ye Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Koruma Ve Güvenlik, İnsan Kaynakları Ve Sosyal Yardım İşleri ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, bağlı çalışacak.

Başkan Yardımcısı Şehmus İleri, yaptığı açıklamada bu göreve getirilmesinde emeği geçen ve layık gören Midyat Belediye Başkanı Sayın Veysi Şahin'e çok teşekkür ettiğini söyledi.

İleri şöyle konuştu;  “Bize addedilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Halkımız için en iyi hizmeti verebilmek için Sayın Belediye Başkanımız Veysi Şahin ve Başkan yardımcıları ve personelimiz ile birlikte uyum ve koordinasyon içerisinde çalışacağız. Amacımız Midyat halkımıza en iyi hizmet vermektir. Bizim hedefimiz çok çalışmak, vatandaşlarla sürekli temas halinde olmak ve iyi bir belediye sahip olmaktır. Bu nedenle Midyat’ın sorunları çok ve farkındayız. Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli çalışması için bütün birimlerimizle koordinasyon içerisinde çalışacağımızı herkesin bilmesi lazım.” dedi.

Şehmus İleri Kimdir?

Mardin’in Midyat ilçesinde 1955 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Midyat Cumhuriyet okulunda, Liseyi Midyat Lise’ sinde tamamladı. 1976 yılında Diyarbakır Eğitim Enstitüsü FKB bölümünden mezun oldu. 1976 yılında Midyat Lise’ sinde öğretmen ve idarecilik yaptı. 1979 yılında Midyat İstiklal İlköğretim okulundan öğretmen ve idarecilik yaptı. 1985 yılında Batman Atatürk ilköğretim okulunda öğretmen ve idarecilik yaptıktan sonra, 2004 yılında Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. 2013 yılına kadar 9 yıl Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan İleri, az düzeyde İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmekte olup evli ve beş çocuk babasıdır.