TÜGVA Midyat Temsilciliği’nden HDP'li Vekilin iddialarına yanıt

MARDİN - ​TÜGVA Midyat İlçe Temsilciliği, HDP Milletvekili Tuma Çelik'in Meclis'e sunduğu soru önergesine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü idare binası ile kapalı spor tesisinin bulunduğu binada düzenlenene basın açıklamasında, hiç bir yasal izin olmadan Türkiye Gençlik Vakfı'nın kendi kurumsal faaliyetlerini ve spor aktivitelerini yürüttüğü iddiaları yapılmış ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’unda yanıtlaması için soru önergesi verişmişti.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sorduğu soru önergesini resmi Twitter hesabından paylaşan şunları sordu: "Türkiye Gençlik Vakfı Midyat İlçe Temsilciliği'nin Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde kendi kurumsal faaliyetlerini ve spor aktivitelerini yürüttüğü iddiaları doğru mudur? Türkiye Gençlik Vakfı Midyat İlçe Temsilciğinin kullandığı tesisler için elektrik, su ve diğer giderlerle birlikte herhangi bir kira gideri ödendiği doğru mudur?"

Söz konusu iddia ve soru önergesine ilişkin TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek basın açıklaması yaparak yasal izin aldığını kaydetti.

Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü idare binası ile kapalı spor tesisinin bulunduğu binada hiç bir yasal izin olmadan Türkiye Gençlik Vakfı'nın kendi kurumsal faaliyetlerini ve spor aktivitelerini yürüttüğü iddialarına cevap veren Çiçek şu açıklamalarda bulundu: "2016 yılında TÜGVA Midyat Temsilciliği yer tahsisi için 2016/2 sayı ve 17.03.2016 tarihli dilekçe ile kaymakamlığa başvurulmuştur. Vakfımızın talebi; tarafımızdan bakımı, onarımı yapılarak ve  kullanımından oluşacak tüm giderlerin karşılanması kaydıyla Midyat Kaymakamlığı tarafından süreli ve geçici olmak şartıyla kabul görmüştür. Şu ana kadar resmi veya özel hiçbir kurum, kuruluş ve kişilerden yardım, bağış ve destek almadan vakfımızın yönetimi tarafından, daha önceden kullanılamayan ve gençlerin de genelde kötü alışkanlıklarının uğrak noktası olan kapalı spor salonu altında bulunan 5 oda ile avlunun yapım ve onarımına toplamda 350 Bşn TL harcanmıştır. Mardin Valiliği’ne tarafımızca yapılan müracaat ile avluda bulunan iki sosyal tesis halka açık olmak şartıyla faaliyete geçirilmiştir. Tesislerin kullanımı ve yetkisi Gençlik Spor Midyat İlçe Müdürlüğü’ne ait olup, vakıfta ihtiyaç olarak hazır su harcanmakta ve telefon, internet vs. giderlerin tamamı şahsıma aittir."

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Çiçek, "2016-2017 ve 2018 yıllarında Halk Eğitim ve vakfımız tarafından yapılan eğitim öğretim kurslarından Kur-an-ı Kerim Kursu mezunu 218 kişi, çiftçilik kursu 35 kişi, tezhip ve hat sanatı mezunu 60 kişi, spor dallarında 80 kişi, hijyen eğitimi kursu 20 kişi, resim sanat 40 kişi olmak üzere toplamda 453 öğrenci sertifika almıştır. Türkiye genelinde yapılan çeşitli sınavlar için değişik okullarda ve vakfımızın çatısı altında toplamda 3 Bin 753 ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine ev sahipliği yapmıştır. Şu anda 7 koordinatörlüğü ile toplamda aktif üye sayısı 752’dir. Vakfımızda hiçbir din, dil, ırk gözetmeksizin Müslüman ve Gayrimüslim vatandaşlarımız için 4 dilde sosyal faaliyetler ve eğitimler yapılmaktadır." dedi

Son olarak Çiçek şu ifadeleri kullandı: "TÜGVA, Türkiye Gençlik Vakfımız ülkemizin tamamında ve Midyat’ta gençlerimize yönelik çalışmalar düşmanlarını rahatsız ettiği gibi Milletvekili Tuma Çelik ve yandaşlarını da rahatsız etmiş gibi görünüyor. Gençlerimizin daha önceki sıkıntı ve çıkmazlarından kurtulup özgürlüklerine kavuşmaları kendilerini rahatsız etmiştir."