Yatay Şehirleşme Yükselen Türkiye Projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Kasımpaşa’da gerçekleşen toplantıya on binlerce vatandaş katılırken, Türkiye genelinde toplam 50 bin sosyal konut projesi kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda terör nedeniyle evleri ve işyerleri yıkılan Nusaybinli vatandaşlar için yapılan 5 bin 51 konutun da açılışı yapıldı. İstanbul’dan Nusaybin’e tele konferans yöntemiyle bağlanıldığı programda konutların açılış kurdelesini Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, kurum müdürleri ve Nusaybin halkı birlikte kesti.

  • Yatay mimarinin en güzel örnekleri

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çukur siyasetinin neticesinde bölgeye kayyımların atandığını ve vatandaşların kayyımların çalışmalarıyla mutlu olduğunu dile getirdi. Erdoğan şunları kaydetti: “Kandilin desteklediği parti çukur siyaseti yaparak, her tarafı belediyenin makineleriyle açarak terör yarattılar. Bu nedenle kayyımlar atadık. Kayyımlar ile oraları ele alarak konutları yaptık. Bugün bu konutların dağıtımını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nusaybin’de yapılan konutlar yatay mimari olarak bitirilmenin yanında en güzel örneklerden birisidir. Okuluyla, camisiyle, alışveriş yerleriyle örnek bir bölgeyi Nusaybin’e armağan ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”   

  • Nusaybin’in hak ettiği çalışmalar

Bölgeye huzurun hakim olduğunu ve bunun yansımalarının çok olumlu gerçekleştiğini ifade eden Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman  ise, “Teröre destek veren siyasetçiler, teröriste yardım ve yataklı eden belediye başkanları ve bölge halkını provoke eden terör örgütü şehirler yaşanılmaz hale getirmiş ve halkımızın travma yaşamasına ve şehirlerin yerle bir olmasına neden olmuştu.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde yapılan operasyonlar ve terörle mücadele sonucunda bölgede artık huzur hakimdir. Bunun yanında devletimizin ve hükümetimizin desteğiyle anahtarlarını hak sahiplerine dağıtacağımız konutlar süratle bitirildi. 5 bin 51 konut, 5 cami, 4 taziye evi, 3 okul ve 491 işyeri yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğinde hızlı bir şekilde bitirildi. Bu vesileyle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.