MARDİN - Nusaybin’deki sivil toplum kuruluşlarının önde gelen beş meslek odası başkanı, Ak Parti ilçe Başkanı ile birlikte Dicle Kalkınma Ajansı’na (DİKA) giderek Genel Sekreter Yılmaz Altındağ’ı ziyaret etti. DİKA’nın Nusaybin’e yapmış olduğu proje destekleri için teşekkür eden oda başkanları “Nusaybin Tekstil Kent Projesi” ile ilgili son durumu görüşerek fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaret, Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu ile Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel olmak üzere altı kişilik heyet tarafından gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada, DİKA’nın Nusaybin’e 2014 yılına kadar toplam bütçesi 5 Milyon 16 Bin olan projelere hibe desteği sağladığını söyledi. Bununla birlikte “Teknik Destek Programı” kapsamında Uygulamalı Proje Döngüsü Eğitimi, Stratejik Plan Hazırlama Hizmeti ve Eğitimi gibi çeşitli projelere Ajans tarafından katkı sağlandığını belirtti. Genel Sekreterimiz “Ajansımızın 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında toplam bütçesi 4 Milyon 963 Bin olan projelere Ajans tarafından %75 oranında yaklaşık 3 Milyon 542 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır. Ayrıca Ajansımızın “Güdümlü Proje Desteği” kapsamında toplam bütçesi 10 Milyon olan “Nusaybin Tekstil Kent Projesi” için çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Ziyaretin sonunda, Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel tarafından DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a hediye takdim edildi.

Özlem Erol / Mardin