Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, il genelinde, ‘Kız Çocuklarının Okullaşması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi’ projesi kapsamında seminerler veriyor. Bu kapsamda seminerlerin sonuncusu ise Nusaybin’de gerçekleştirildi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülüklerinin de katkı verdiği seminer Mitanni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminerde Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek’te konuşma yaparak konunun önemine dikkat çekti.

Yaman, “Kız çocuklarının okuması ve aile içi şiddetin önlenmesi için çalışıyoruz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kız çocuklarının okuması ve aile içi şiddetin önlenmesi için çalışmalarımız başarıyla devam ettiğini söyledi.

Yaman, “Okuma yazma bilmeyen kızımız kalmasın. Kız çocuklarımızın okumasını ve aile içi şiddetin önlenmesini istiyoruz ve bu konu üzerinde ciddiyetle duruyoruz” ifadesini kullandı. Mardin’de okuma yazma bilmeyen kalmasın’ diye tüm kurumlar olarak elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Yaman, ‘‘Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklarımız, il ve ilçe müftülükleri ile milli eğitim müdürlüklerimizle birlikte, şehrimizde okuma yazma bilmeyen kalmasın diye çalışıyoruz. Bu çalışmamızı öncelikle kadınlarımıza ulaşarak yerine getirdik. Şimdi de daha önce tespit ettiğimiz özellikle kızlarını okula göndermeyen mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurumlarımız işbirliği içinde başarıyla çalışmalarını yapıyor’’ dedi.

 -Proje başarılı bir şekilde ilerliyor

Yaman şöyle devam etti: ‘‘Tüm ilçelerimizde bu çalışmayı başarıyla sürdürdük.  Yaptığımız çalışma Valilik, Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, İl Müftülüğü, Muhtarlar Daire Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve uzman psikologlar tarafından ortaklaşa düzenlendi. Bugün son olarak Nusaybin ilçemizde faaliyetimizi yaptık. Seminere olan ilgi bizleri mutlu etti. inanıyoruz ki bu çalışmamız dalga dalga büyüyerek amacına ulaşacaktır. Biz aile içi şiddetin önlenmesi için de çaba veriyoruz. Çünkü aile  içi şiddeti önlemek en az kızların okula gönderilmesi kadar önemli. Toplumu oluşturan aile ne kadar mutlu olursa toplumda bir o kadar mutlu olur”