AK Parti Ömerli SKM ve Aday tanıtımı yapıldı

- AK Parti yerel seçim çalışmaları kapsamında Ömerli ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi SKM bürosu ve aday tanıtım toplantısı yapıldı.

Ömerli ilçesindeki AK Parti adat tanıtım ve SKM açılışına, AK Parti 25 ve 26. dönem Mardin Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mehmet Vecdi Kahraman, Mardin İl kadın kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, İlçe Başkanı Zeki İpekşen, İl ve çevre ilçe AK Parti teşkilat mensupları ile Ömerliler katıldı.

AK Parti Ömerli İlçe teşkilatı önünde toplanan partililer, SKM Bürosun açılışını gerçekleştirmek için kalabalık bir şekilde SKM bürosuna kadar yürüdü. Açılışın ardından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lehine sloganlar atan gurup araç konvoyu ile Ömerli Gazi Yatılı Bölge Ortaokulu yapılacak aday tanıtım ve adayların projelerini anlatacağı programa geçti.

MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, burada partililere yaptığı konuşmada, kayyumlardan bugününe kadar yürütülen hizmet kervanını önünü kesmek için şantiyeleri nasıl bastılarsa, işçileri nasıl dağa çıkarıp infaz ettilerse şimdide belediyeler üzerinden aynı şeyleri planladıklarını söyledi.

Miroğlu, “bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu rüzgârın bölgede Recep Tayyip Erdoğan lehine estiğini, AK Parti adaylarının lehine estiğini görüyoruz. Ve bu bize büyük sorumluluk yüklüyor. Ömerli’de, Midyat’ta da tüm ilçelerimizde ve Mardin’de estiğini görüyoruz. Buda büze büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluğun altından da kalmak kolay bir şey değil.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ise, zafer Allah yolunda samimiyetle yola çıkanlarındır diyerek, “31 Mart seçimlerinde sadece Ömerli bize yetmez. Bütün ilçeleriyle beraber Mardin Büyükşehir Belediye başkanlığını alarak zafere ulaşmamız gerekir.” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mehmet Vecdi Kahraman'da, özyönetim ilan edenler, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Nusaybin halkını perişan ettiklerini söyledi.

Kahraman, “özyönetim bana göre sizden biri olan kardeşinizi seçmenizdir. Kesinlikle eskiye dönmeyeceğiz. Hüsamettinler, Kahramanlar bu yola baş koydu. Sizin insanlarınız bu yola baş koydu. Biz insanlarımızı mutlu etmek için geliyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Ömerli Belediye Başkan adayı Hüsamettin Altındağ ise, 2014 yılında huzurlu mutlu olan Ömerli ilçemiz üzerinde kirli senaryoların tezgâhlandığı bize yaşattığı, acı, şiddet ve gözyaşı asla unutmadık, unutmayacağını belirterek, şöyle konuştu, “bu olumsuzlukların toplumsal boyutta yarattığı tahribatları gidermede görev alan ve çok başarılı hizmetleri olan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve değerli kaymakamlarımıza yaptıkları hizmet, altyapı hizmetleri için teşekkürlerini sunduğu söyledi.

Altındağ, şöyle devam etti, “güvenlikten kaynaklanan huzur ve ekonomik göç ilçemizin en büyük sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Siyasal, kültürel, sosyal ve altyapı gibi kronikleşen sorunlarımızı sizden biri olarak çok iyi biliyorum. 2023 hedeflerin ulaşmak için Ömerli ilçemiz için tevazu, samimiyet ve gayretle hayata geçireceğiz. Bu projelere sağlıklı ve başarılı gerçekleştirmemiz için Ömerli Belediyesi kadar Büyükşehir belediyesini almamız çok önemlidir.” dedi.

İlçe Başkanı Zeki İpekşen’de 31 Mart’ı zaferle taçlandıracağımız belirtileri bu kalabalıktan bu dostluktan ibaret olduğunu kaydetti.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan ve projelerin tanıtımıyla devam eden program, konuşmalardan sonra Ak Parti Adayları ve Başkanları salondaki partilileri selamladı.

Ardından davetllere verlen öğle yemeğine geçildi.

Midyat Gündem / Selahattin Erol