Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Birim Sorumlularınca Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanlığı, ÖNDER İl Başkanlığı ve ilçelerden gelen sağlık çalışanları ve vatandaşlar, tütün ürünlerinin zararları konsunda bilgilendirildi.

Bir kafede düzenlenen etkinlikte, Dr. Mehtap Varlıklar, sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranının, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara göre daha yüksek olduğunu belirterek, "2018 yılı içerisinde Sigara Bırakma Polikliniğinde 2 bin 468 kişi muayene edildi, bunlardan 2 bin 134 kişiye ilaç tedavisi verilmiş ve 674 kişi sigarayı bıraktı." dedi.

Varlıklar, şöyle konuştu:" Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada “Sigarayı Bırakma Poliklinikleri” nin etkinliği kabul görmektedir. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. İlimizde de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Polilinikleri Merkezde, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Mardin, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin Devlet Hastanesi ve Artuklu Sağlıklı Hayat Merkezinde halkımıza hizmet vermektedir. Sigara Bıraktırma Polikliniklerimizde hekimlerimizin vatandaşlarımıza yazdığı ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak vatandaşlarımıza verilmektedir.

2018 yılı içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezinde faaliyet göstermekte olan Sigara Bırakma Polikliniğinde 2 Bin 468 kişi muayene edilmiş, bunlardan 2 Bin 134 kişiye ilaç tedavisi verilmiştir. Bunun yanında 674 kişi sigarayı bırakmıştır.

 Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeniz dileğiyle yeni bir başlangıç için hepinizi ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı aramaya, ilimizde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezimizdeki Sigara Bırakma Polikliniğimize davet ediyoruz." dedi.