Geleneksel Tedavi Yöntemi Hacamat!


Hacamat Nedir, Hacamat Nasıl Yapılır?

MARDİN –  Geleneksel tıp yöntemleri arasında yer alan hacamat, vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Mardin'in Midyat ilçesinde hacamat yapan ve iki üniversite mezunu Muhammed Faruk Kaya, www.midyatweb.com sitesinde hacamat hakkında bilgi verdi.

Hacamat; alınanın kan, derinin tabakaları arasında vücudun toplamış olduğu toksinler olduğunu söyledi.

Şam Üniversitesi İslam Tarihi bölümü ve Mısır El Ezher Üniversitesi Arap Dili mezunu olan Muhammed Faruk Kaya, Hacmat eğitimimi Şam üniversitesinde aldığını söyledi.

12 yıldan beri hacamat yaptığını belirten Kaya, yüzlerce insana hacamat yaptım. Hacamat her şeyden önce bir kan alama eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydaları başlığında bütün faydaları kapsadığını anlattı.

Hacamat kanserden kısırlığa kadar birçok hastalığa karşı hem koruyucu hem de tedavi edici özelliğe sahip olduğunun altını çizen Kaya, şöyle konuştu.

“Hacamat uygulanan yöntemin eski bir geleneksel tedavi yöntemidir. Ayrıca Peygamber efendimi Hazreti Muhammed SAV’in sünneti ve tavsiyesidir. Peygamber Efendimizin hem kendisinin yaptırıyordu hem de ümmetine önerdiği bir sünnettir. Uygulanmasında fayda vardır. Hacamat ile alınan kan, kesinlikle temiz kan olmayıp, deri altında birikmiş olan zehirli toksinlerdir. Kılcal damarların çalışmasına ve kan hücrelerin yenilenmesine neden olur. Hücrelerin yenilenmesiyle birlikte insan hafifler ve rahatlık hisseder. Baş ağrısı, migren, mide, böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, bel, sırt ağrılarına ve bütün vücuda faydası saymakla bitmez. Allah’ın insanlara verdiği en güzel doğal tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.”

Hacamat Nedir, Hacamat Nasıl Yapılır?
Tedavi süresinin kişinin vücudundaki toksin birikimi ve metabolizmasıyla ilgili olduğunu söyleyen Kaya, “hacamat tedavinin ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılması gerekir. Ama hasta olanların her ay’ın hicri takvime göre, 17,19 ve 21 günlerde yapmaları faydalıdır. Mesela Efendimiz (s.a.v.) hayırlı günlerde hacamat yapın. İlmi olarak Ay'ın, insanlar üzerindeki tesir etmektedir. Med-cezir olaylarına yol açan dolunay, vücudunun büyük bir bölümü kan ve su olan insanoğluna da tesir ediyor. Vücuttaki sıvı dengesi bozuluyor, beyindeki düzenli işleyiş aksıyor ve kalp atışı hızlanıyor. Bu açıdan hacamat’ın yapıldığı günler çok önemlidir. Faydandan çok insana zarar verir. En hayırlı günler, Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleridir. Ancak Ay’ın dünyadan uzaklaşmasıyla birlikte yani ayın 17’sinden itibaren ay’ın etkisinin azalmasıyla vücut rahatlar ve hacamat’a başlanır. Hasta olan ve acili yeti olanlar için ise her ay’ın 17’sinden sonra yapılabilir.”

Hacamatın manevi yönden maneviyatı arttırdığını söyleyen Kaya, “Manevi manada kişiye çok yararı var. Çünkü dua ve ayetlerle hacamatı gerçekleştiriyoruz. Birçok psikolojik sorunda hacamat tek başına şifa kaynağı olabiliyor.  Hacamat yaptıranın maneviyatında gözle görülür biranda bir değişme olur.

Son zamanlarda Türkiye’de hacamat yaptıranlar her geçen gün artmaktadır. Hacamatı işin ehli olan kişiler yapması gerekir. Bir teknik alt yapı, tıbbi eğitim bu konuda şarttır. Hacamatta çıkan kan değildir, deri altında birikmiş zehirli kireçlenmiş toksinlerdir. Yani temiz kan olmayıp deri altında sıkışıp kalmış hareketsiz kandır. Hacamatla alınan kan ağır metaller içerir ve katı şeklindedir. Hacamat yapılarak buradaki toksinlerin alınmasıyla vücuttaki kan dolaşımının açılmasıyla neden olur. Ardından vücudun bağışıklık mekanizması devreye girmektedir.”

Hacamat yaptıran Edip Demirdağ ise, herkese hacamat yapmayı tavsiye ederek, “Yaklaşık 2 yıldır sürekli 6’ayda bir hacamat yapıyorum. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed SAV’in sünneti yerine getirerek, sağlıklı yaşam için gerekliliğine inanıyorum. Herkese hacamatı kesinlikle tavsiye ediyorum.”dedi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem