Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Pedal Çevirdiler

“Şiddete Dur Demek İçin Bisikletini Al Gel”, “Kadına Yönelik Şiddet Bir İnsanlı Suçudur” gibi sloganlar ile düzenlenen etkinlik kapsamında Tarihi Mardin’de Cumhuriyet Meydanı’nda bisiklet grupları, motosiklete grupları ve İl Emniyet Müdürlüğü motorize ekipleri hazır bulundu.

“Kadına önem veriyor ve bunun için çalışıyoruz”

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman şehirde kadına yönelik yapılan çalışmalar ile örnek olduklarını söyledi.

Yaman, adına en değer veren belediye yönetimi olduklarını dile getirerek, Kadına yönelik çalışmaları önemsediklerini ifade ederek şöyle konuştu, “Başta kadınlarımız gençlerimiz çocuklarımız ve engellilerimiz olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için önemli çalışmalar yapıyoruz. Onlar için farkındalık programları yapıyoruz. Dünyada ve ülkemizde de en büyük sorunların başında kadına yönelik şiddet geliyor. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde mevzuat değişiklikleri, yasalar ve eğitimler yapılıyor. Biz de Mardin’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere erkeklerden başlayarak programlar ve eğitimler yaparak farkındalık çalışmalarını devam ettiriyoruz”

“Kadını en çok istihdam sağlayan kurumuz”

Yaman sözlerini şöyle sürdürdü; “Buradaki asıl konu insana değer vermektir. İnsana değer verdiğimiz sürece toplumda şiddet olgusu biter. Elbette kadına şiddette bu şekilde sona erer. Kadına şiddet konusunda duyarlı olduğumuzu belirtmek isterim. Kadına olan farkındalığı da istihdamdan başlamak üzere her alanda ortaya koyuyoruz. Belki Türkiye’de kadın istihdamının en fazla olduğu kurum Mardin Büyükşehir Belediyesidir. Bunu devam ettireceğiz. Başta ilimizin gündemi olmak üzere ülkemizin gündeminden kadına şiddet ve her türlü şiddetin bitmesi için çaba vereceğiz. Etkinliğe katılan ve emeği olan herkese teşekkür ederiz