Mardin Devlet Hastanesi laboratuvarında koronavirüs (Covid-19) PCR tanı laboratuvarı hızlı ve güvenilir sonuç vermek için titizlikle çalışmaya başlamıştır . Ekipler aynı gün içerisinde gelen tüm testleri tamamlayarak sonuca ulaşırken, aynı anda diğer test çalışmalarını da sürdürüyor.

Mardin devlet hastanesinin PCR Laboratuvarı’nın Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Mardin ili Covid-19 PCR yetkili laboratuvarı olarak görevlendirildiğini anımsatan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet Yavuz, “Mardin il ve ilçe hastanelerinden gelen örneklerin hepsi ilimizdeki tek merkez olan laboratuvarımızda çalışılmaktadır. Covid-19 PCR testleri Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan ve Türkiye’de üretilen kitlerle yapılmaktadır.


Laboratuarda sadece PCR testi yapılmamakta, birçok alanda da test yapılmaktadır. Aynı gün içerisinde gelen testleri yine aynı gün içerisinde hızlı bir şekilde sonuçlandırıyoruz. Şu anda Mardin ilinde tek yetkili Covid-19 laboratuvarı olarak çalışmaktayız. Şu anda bizden başka Mardin’de hiçbir yerde bu test yapılmamaktadır. Burada ekip halinde çalışmaktayız. Örnekler bize diğer özel hastanelerden, ilçelerden hep aynı saatte gelmektedir. Aynı gün içerisinde çalışılmaktadır ve aynı gün içerisinde sonuç verilmektedir. Emeği geçen herkese ilimiz adına şükranlarımı bir borç bilirim. İlimize ve tüm sağlık camiamıza hayırlı olsun.” dedi.