Mardin’de yolcular kanser hastalığı hakkında bilgilendirildi

Mardin’in Midyat ilçesinde Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu.

Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında etkinlik düzenleyerek, kansere dikkat çektiler.

Midyat- Mardin karayolunda İlçe Sağlık ekipleri ile İlçe Jandarma trafik ekipleri, durdurdukları araçlarda ve otobüslerde yolcular ve sürücülere broşürler dağıtılarak, bilgilendirme yaptı.

Midyat İlçe Sağlığı Müdürlüğünde görevli Ebe Hacer Akalın, yolcu ve sürücülere, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, 40-69 yaş arası bayanlar Meme Kanseri, 30-65 yaş arası bayanlar Rahim Ağzı Kanseri, 50-70 yaş arası bayanlar ve erkekler Bağırsak Kanseri ücretsiz taramaları hakkında bilgilendirme yaptığını söyledi.

Akalın şöyle konuştu: “1-7 Nisan Ulusal Kanser tarama haftası, bizde bu hafta farklı kurumlar iş birliği içerisindeyiz. Bugün Jandarma ile birlikte geçen araçlarda, yolculara kanser taraması hakkında bilgi sahibi yapıyoruz. Kanser zaten çok uzun bir dönem sonra belirti veren bir hastalık, önemli olan erken teşhis, tedavi edilebiliyor, erken dönemde teşhis edebilirsek daha erken tedavi edilebiliyor. O yüzden sağlık ocaklarında bu tür uygulamalar yapılıyor. Farkındalık oluşturmak amacıyla hastalarımızı sağlık ocaklarına yönlendiriyoruz.” Diye konuştu.

Meryem Altunç isimli yolcu ise, Jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı bu uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “otobüsün içinde olması, toplumun her yerden gelen insanların bilgilendirilmesi çok güzel. Bizleri düşünmeleri çok güzel Sağlık ve jandarma ekiplerine çok teşekkür ederiz.” Dedi.

İlçe Jandarma’da görevli Astsubay Zeynep Aldemir Yılmaz ile Jandarma ve sağlık ekipleri daha sonara yolcu, sürücü ve vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

Aile Hekimliğine ya da Midyat İlçe Devlet Hastanesi, Midyat Toplum Sağlığı Merkezine başvurabilecekleri kaydedildi.