AK Parti Savur belediye başkan adayı Oğuzhan Sönmez Kaya oldu!

AK Parti Savur belediye başkan adayı belli oldu!

Oğuzhan Sönmez Kaya'yı kalabalık bir grup vatandaş Mardin Havalimanı'nda saatler önceden beklemeye başladı. Havalimanında burada kendisini bekleyen kalabalığlıla birlikte, Yay Grant Otelinin Salonu'nda gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısı'nda kaatılmak üzere hareket etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mardin Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.

Mardin Belediye Başka Adaylarının açıklandığı listede Savur belediye başkan adayı Oğuzhan Sönmez Kaya oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Savur Belediye Başkan adayı Oğuzhan Sönmez Kaya olduğunu açıkladı.

Peki, Oğuzhan Sönmez Kaya Kimdir?

1976 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu ilk ve orta öğrenimini Savur’da tamamladı. Üniversite öğrenimi Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. İstanbul’da İmar Müdürlüğü’nde başladı. Belediyecilik kariyerine 2006 yılına kadar devam etti daha sonra inşaat sektöründe ticaret hayatına başlayan Sönmez, kentsel dönüşüm yapım mühendisliği iş güvenliği uzmanlığı gibi alanlarda çalışmasını sürdürdü. AK Partinden 25'inci Dönem Milletvekilliği aday oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev alan Sönmez iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir evli ve bir çocuk babasıdır.

Midyat Gündem