Üçkavaklı Gurbetçi işadamından giysi yardımı

Almanya’da yaşayan gurbetçi işadamı Hasan Yavuz, Savur’un Üçkavak anasınıfı, ilkokulu ve ortaokulunda öğenim gören 350 öğrenciye kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Aynı zamanda okulu boyatacağını belirten Yavuz, aldığı kışlık çocuk kıyafetleri okula gelerek dağıttı.

Gurbetçi iş adamı Hasan Yavuz tarafından getirilen yardım paketleri, daha önce okul yönetimi tarafından tespit edilen 350 öğrenciye dağıtıldı. İçinde ayakkabı, mont, kazak ve pantolon bulunan hediye paketlerini alan öğrenciler, büyük mutluluk yaşadı.

Okulun Müdürü Bekir Aytış, gurbetçi hayırsever işadamı Hasan Yavuz’un bu yıl 350 öğrenciye kıyafet alması memnuniyet vericidir.

Aytış, “Ailelerin maddi durumu iyi değil. Bizim için çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk çok önemli. Bu sevincimize ortak olduğu için ve öğrencilerimizin yüzünü güldürdüğü için biz çok mutlu olduk.  Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Almanya’da yaşayan Hasan Yavuz ise Üçkavak İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut Erol’un öneri ve teşvikiyle kendisi ile iletişime geçtiğini söyledi.

Okulun öğretmeni Mesut Erol ile ihtiyaçlar konusunda konuşup, yardım yaptığını anlatan Yavuz, "Buraya yapılan yardım benim için çok büyük bir mutluluk oldu. İnşallah bundan sonra bu yardımlar devam edecek. Mahallemizde ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize ihtiyaç konusunda talep edilen yardımlara imkânlarımız doğrultusunda cevap vermeye çalışacağım. Okulun boyanmasında yardım etmeyi, ayrıca kütüphane kurulması için yardım ve destek vereceğim.” Dedi.

Yardımların yapılmasında ve öğrencilere ulaşmasında emeği geçen okulun öğretmeni Mesut Erol ise, “hayır sahiplerinin bağışları ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Almanya’da yaşayan hemşerimiz Hasan Yavuz’un bu kış dönemlerinde 350 öğrenciye kışlık kıyafet yardımında bulundu bu içimizi ısıttı. ”

Okulun öğretmeni Mesut Erol  Ve Hayırsever gurbetçi işadamı Hasan Yavuz.

Üçkavak İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut Erol

Yardımlar dağıtılırken