AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi´nde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündeme ilişkin AK Parti Genel ´ın seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, “Bu hafta sonu itibariyle MKYK üyelerimiz görevlendirildikleri illerde ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklayacaklar. Bu hafta sonu ben Mardin´i açıklayacağım, Cumhurbaşkanımız da Cuma günü Trabzon´u açıklayacak. 10 gün içerisinde bu illeri bitirmeyi planlıyoruz. Cumhurbaşkanımız 26 Ocak´ta Gaziantep´i, 27 Ocak´ta Antalya´yı açıklayacak. Bununla birlikte bütün iller açıklanmış olacak. 31 Ocak´ta bütün illerimizi Ankara Kapalı Spor Salonu´nda toplayacağız ve Cumhurbaşkanımız büyük bir tanıtım toplantısı gerçekleştirecek ve manifesto okunacak. 1 Şubat itibariyle kampanyamızı başlatmış olacağız. Bu sene kampanyamızın planlamasını 60 gün olarak yaptık. Kampanyanın ilk 20 gününde 17 yıl boyunca her alanda yaptığımız işleri anlatacağız, son 40 günde şehircilik alanında neler yapacağımızı aktaracağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 31 Mart yerel seçimlerine yönelik miting planlamasının henüz yapılmadığını paylaşan Ünal, mitinglerin 2014 yılında 22 Şubat´ta başlatıldığını hatırlatarak, yerel seçimlere yönelik mitinglerin başlamasına yaklaşık 40 gün olduğunu söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin temasına ilişkin de bilgi veren Ünal, “2009´da ‘İşimiz hizmet gücümüz millet´ demişiz. 2014´te ´Daima hizmet daima millet´ demişiz. Şimdi de tevazu, samimiyet ve gayretle ‘Önce millet önce memleket´ diyoruz. Kampanya konseptimiz de bu çizgide devam edecek” açıklamasını yaptı.

AK Parti´nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman daha önce açıklanmıştı. AK Parti´nin Mardin ilçe belediye başkan adaylarının 12 Ocak Cumartesi günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal´ın katılımı ile Mardin´de açıklanması bekleniyor.