MARDİN - İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin karakol inşaatında çalışan sivillere açtığı ateş sonucu şehit düşen mühendis Mazlum Görenoğlu’nun Midyat’taki baba evinde taziye ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Bu topraklarda huzurun hakim olması, güvenliğin hakim olması iç içe kardeşçe yaşanması için bu coğrafya çok acılar çekildiğini söyledi.

Bakan yardımcısı Ersoy,  şöyle konuştu “bunlardan bir tanesinde geçtiğimiz günlerde 3 Nisan gününde sadece insanlarımıza yol yapmak için kalemi ile cetveli ile defteri ile oralarda beyni ile insanlarımıza hizmet etmek için yetişmiş, yetiştirilmiş bir insanımızın haince katledildiğine şahit olduk.” Dedi.

  • PKK Terör örgütü bu coğrafyadan silinmiştir

Bu vesileyle bütün güvenlik görevlilerine ailelerine sabırlar dileyen Ersoy, terörle mücadelede gelinen noktayı şöyle aktardı: “Allah’ın izni ile bu milletin tekrar hiçbir şekilde böyle belalarla musibetlerle karşılaşmaması için devletimizin bütün kurum ve kuruluşları Cumhurbaşkanım lığımızın önderliğinde onun talimatlarıyla yoğun bir mücadele yürütülüyor.  Bu mücadelenin sonunda artık çık kısa zaman içinde PKK Terör örgütü bu coğrafyadan silinmiştir. Bu topraklarda bitirilmiştir diyebileceğiz. Bir daha da bu acıların yaşanmaması içinde milletimizin desteği ile sizlerin sağduyusu ile gayreti ile güvenlik güçlerimizin fedakârlığıyla bir daha da böyle acıların yaşanmaması için her türlü tedbiri almış olacağız. Ebetteki bir mücadele kolay yapılmıyor. Hem sivillerimizden, hem güvenlik görevlilerimizden çok ciddi kayıplar verdik. Şunu herkes bilsin ki herkesin idrak etmesi gerekir ki bu gün artık dünyanın her noktasında hakkını hukukunu arayan dünyanın her noktasında vatandaşlarına sahip çıkabilen Akdeniz’inde, Ege’sinde, Suriye’sinde, Irak’ında bu topraklarda ve bizim huzurumuza kastedecek her türlü oluşuma yapıya karşı terör örgütüne karşı ve işbirlikçilerine karşı hayatın en etkin ve kararlı mücadelesini verebilen büyük ve güçlü Türkiye sınırlarının içinde belki kalmış üç beş çakala da asla fırsat vermeyecek. Asla bu millettin bu evlatların huzurun bozulmasına daha fazla annemizin gözünün yaşının akmasına izin vermeyecekler.” Dedi.

  •  PKK Terör örgütü tarihe gömülmüştür

Terörle mücadelenin kararlılıkla devem edeceğini kaydeden Bakan yardımcısı Ersoy, güvenlik güçlerimiz coğrafyamızın her noktasında, her dağında, her tepesinde, sınırların içinde ve dışında gelebilecek her noktada 7/24 saat görevlerinin başında bütün alana her noktaya hakim vaziyette operasyonlarını sürdürüyorlar karşımızda terör örgütünün yapabileceği tek şey fırsat buldukça böyle işte eli kalem tutan, masum evlatların da pusu kurarak kalleşçe canlarına kıymak olabiliyor. İnşallah en kısa zamanda onların bunu yapabilecekleri alanda, bir güçte hiçbir şekilde bırakmadığımızı göstereceğiz. PKK Terör örgütü tarihe gömülmüştür. İlanının ve müjdesini verebileceğiz diyorum.”

Tekrar hem Mazlum evladımızın, değerli Gözenoğlu ailesine, hem bütün şehitlerimizin ailelerine bir şekilde, bu acıyı derinliklerine kadar yaşamış bu coğrafyanın bütün gariban, bütün masum, bütün samimi, bütün iyi niyetli insanlarına hem başsağlığı diliyorum, geçmiş diyorum” diye konuştu.

Ezgi Gözenoğlu da şehit eşiyle gurur duyduklarını belirterek, “Her zaman yanımızda olmaları bizim için çok büyük bir destek oldu. Onların bizleri yalınız bırakmaması büzüm için çok büyük bir güç oldu. Bizim ayakta durmamıza neden oldu. Çok minnettarız onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar,

Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Hüseyin Dindar, Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal eşlik etti.