Midyat Gençlik Derneği (Migder) Başkanı ve Adalet ve Kalkımma Partisi (Ak Parti) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih MARAL, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli ve İdari Seçimlerinde Midyat Belediye Meclis Üyesi adayı olabilmek için resmi Başvurusunu yaptı.

Sevenlerinden oluşan bir grupla Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı'na giden Fatih MARAL, başvuru evraklarını Ak Parti Midyat İlçe Sİyasi Ve Hukuki İşler Başkanı Atilla YARIŞ'a teslim etti. Bir süre İlçe Başkanlığı binasında kalan MARAL, sevenleri ile birlikte hatıra fotoğraf çektikten sonra Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığından ayrıldı.

Gençlerin temsilcisi olarak Aday olduğunu Vurgulayan Fatih MARAL şu açıklamada bulundu : " Bugün itibariyle yıllardır emek verdiğimiz her kademesinde farklı görevler aldığımız ve halen görev  yapmaya devam ettiğimiz dava partimiz Ak Parti'den Midyat İlçe Blediye Meclis Aday Adaylığı başvurumuzu yaptık. Amacımız başta gençler olmak üzere her kesimin hakkını gözeterek Midyat'lılara hizmet etmek. Rabbim bu çıktığımız yolda bizi yanıltmasın, tüm sevenlerimizin  destek ve duasını bekliyoruz. " 

Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu faaliyetlerinde çalışmalar yapan Fatih MARAL, 2006-2014 tarihleri arasında 3 dönem boyunca Ak Parti Midyat İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ayrıca Fatih MARAL Halen Ak Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği Ve Dargeçit İlçe Gençlik Kolları Koordinatörlüğü görevlerini yapmaktadır.

Fatih MARAL Kimdir? 

01.07.1988 yılında Mardin'in Midyat İlçesinde Dünya'ya geldim. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İlk, Orta Ve Lise Eğitimimi Midyat’ta tamamladım. Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden Mezun Oldum. Halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 3.sınıfta eğitimime devam etmekteyim. Arapça ve İngilizce bilmekteyim. Ekonomi, Sigorta, İşletme ve Kişisel gelişim alanlarında eğitimler aldım. 2006 – 2014 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Midyat İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı İlçe Başkanı görevinde bulundum. Gençlik kolları başkanlığı dönemimden sonra Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı faaliyetlerine yoğun olarak katıldım. Yerel ve genel seçimlerde Müşahid, Bina sorumlusu, Sonuç Alım Sistemi (SAS) ekibi görevlisi, Seçim Koordinasyon Merkezi üyeliği görevlerinde bulundum. Ak Parti Siyaset Akademisi eğitimlerine katılarak mezun oldum. 2018 yılında yapılan Ak Parti Mardin İl Gençlik Kolları Kongresinde Yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Ayrıca Dargeçit İlçe Gençlik Kolları Koordinatörlüğü görevime devam etmekteyim. 2009 Yılından beridir kurucu başkanlığı görevini yaptığım Midyat Gençlik Derneği Başkanıyım. Midyat Gençlik Derneği ile birlikte Köy okullarına kütüphane, Aile ve Gençlik Eğitimi Konferansları, Vatandaşlık Eğitimleri, Sosyal yardım faaliyetleri ve çeşitli faaliyetlerde bulundu. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevlerim vardır. Kendime ait Sigorta Firmasında Yönetici olarak görev yapmaktayım. Memleketimiz Midyat’a hizmet etmek için 2019 Yerel Seçimlerinde Midyat İlçe Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldum.