Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Mardin’de

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeçitli incelemelerde bulunmak için Mardin’ne geldi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından gençler için açılan Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Gençlik Merkezi’ne kendi adına çıkarılan kartla giriş yapan Bakan Ersoy, Gençlik Merkezi’ne yapılan son kayıt sayısı hakkında bilgi aldı. Resim, müzik, YKS gibi atölyeleri ile kütüphaneyi gezen Bakan Ersoy, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mardin cazibesi çok yüksek bir şehir. Hep beraber cazibesini daha da parlatacağız. O kadar parlatacağız ki diğer ülkelerden buralara akın olacak. Yeni hedefimiz bu. Mardin çok güzel bir şehir, mozaiği çok güzel. Sadece biraz daha parlatmamız gerekiyor. O da işin en kolay kısmı. Onu da el birliğiyle yapacağız."

Bakan Ersoy, gençlerin Gençlik Merkezi'nden çok iyi faydalandıklarını söylemeleri üzerine, "Böyle güzel ve başarılı çalışmalar desteklenmeyecek de ne desteklenecek? Böyle başarılı çalışmalar örnek olması açısından çok önemli. Tabii ki daha fazla destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Merkezde bir süre gençlerle sohbet eden Bakan Ersoy ve Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi, Amber Satış Mağazası, Kültür Kafe ziyaret eden Bakan Ersoy, yetkilerden bilgi aldı.

Bakan Ersoy ve beraberinde ki heyet; daha sonra Mardin Müzesi, Ulu Camii, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kent ve burada yapılan kazıları inceledikten sonra şehirden ayrıldı.