Muharrem İleri, AK Parti Kadın Kollarıyla Buluştu

AK Parti Midyat Belediyesi Başkan aday adayı Muharrem İleri, AK Parti İlçe Kadın Kollarıyla tanışma toplantısı düzenlendi.

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığında Melih Güneştan ile kısa bir görüşmenin ardından, partinin toplantı salonunda AK Kadın Kolları ile bir araya gelen Muharrem İleri, tanışama ve selamlama konuşmasının ardından, birlik ve beraberliklerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Partiden Midyat Belediye Başkan aday adayı olan, İstanbul Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Başkanı Siyasetçi İşadamı Muharrem İleri; Bugün burada bizlere değerli vaktinizi ay irdiğiniz için size şükranlarımı sunduğunu bunun üzerine yerel secim sureci, aday adaylık başvuruları ile resmen başlamış olduğunu söyledi.  

İleri, şöyle konuştu: “Bizler de geçtiğimiz Pazar günü, doğup büyüdüğümüz bu topraklara, Midyat’ımıza birinci elden hizmet edebilmek gayesi ile Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurumuzu gerçekleştirdik. 30 yılı askın suredir gerek sosyal gerek mesleki hayatımda, memleketimi, Midyat’ımızı hayatinin merkezinde tutmuş ve bu uzun hayat maratonunda edindiğim tecrübeleri memleketine hizmet etmek üzere kullanmayı borç telakki etmiş bir kardeşiniz olarak sizlerin karşısındayım.” Dedi.

Bu kutlu davanın sizler gibi bir neferi olarak, basta cumhurbaşkanımız olmak üzere partimizin takip etmiş olduğu tüm politikalarda kadınlarımızın ne kadar önemli rol oynadığının fazlasıyla farkında olduğunun altını çizen İleri, “Sevgili kardeşlerim, sizlerin bu partinin kurulduğu günden beri yüklendiği misyon ve verdiği emekler bizler için çok önemli ve kıymetli. Sizlerin siyaset sahnesinde artan rolünüz, siyasete coşku, samimiyet ve nezaket kattı. Bu noktada bu toplantıyı hem bu süreç hakkında sizlerin görüş ve önerilerini almak hem de görev almamız durumunda siz hanim kardeşlerimizle yerel yönetimler bazında nasıl bir yol izleyeceğimizin haritasını çizmek üzere tertip etmiş bulunmaktayız. Bugün Ak Parti gerek teşkilatındaki 4 milyon 600 bin i askın kadın üyesi ile gerek millet meclisinde kadın kardeşlerimize teslim etmiş olduğu 53 koltuk ile tüm partiler arasında acık arayla başı çekmektedir. Bugün bu anlayışı benimsemiş kutlu davanın temsilcisi bir kardeşiniz olarak bu önceliği sizlere yerel yönetimlerde de tanımak için çeşitli projeler geliştirdik.” Diye konuştu. 

 “Kadınlarımızdan Oluşan Bir Danışma Meclisi Oluşturacağız”

Midyat Belediyesinde, Kadınlarımızdan Oluşan Bir Danışma Meclisi Oluşturacağının kaydeden İleri, “Öncelikle, kadınlarımızın izleyeceğimiz politikalarda sürekli olarak güncel fikirlerini almak üzere belediyemiz bünyesinde bir danışma meclisi oluşturacağız. Aylık olarak toplantılar düzenleyerek bu mecliste bir araya geleceğiz. Bu projemizde amacımız, hayatında merkezinde bulunan siz hanim kardeşlerimizin, sosyal problemlere ve taleplere olan hâkimiyetinden faydalanmak olacaktır. Bu meclisimizi oluştururken her mahallemizden bir temsilciye yer vererek tüm kesimlerin temsil edildiği bir yapı oluşturmak niyetindeyiz.”

“Kadınlarımıza Özel Mesleki Ve Sosyal Eğitim Merkezleri Kuracağız”

Bununla birlikte kadınlarımızın mesleki ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak üzere, kadınlara yönelik eğitim merkezleri oluşturacaklarını ifade eden İleri, “Ailelerimizin baş tacı annelerimiz ve anne adaylarımız olan sizlerin alacağı her türlü eğitim ve donanımın tüm topluma pozitif yansıyacağı düşüncesindeyiz.”

“Kadın Aile İletişim Merkezleri Oluşturacağız”

Kadın Aile İletişim Merkezleri Oluşturacaklarını belirten İleri, “Bununla birlikte aile unsuru bizler için çok önemli. Günümüz dünyasının toplumlarında aile unsuru giderek yozlaşmakta ve ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişim giderek azalmaktadır. Bu konuda kadınlarımızın yine başrol oynadığının farkında olarak, kadın aile iletişim merkezleri projesini geliştirdik. Bu projemiz kapsamında alanında uzman psikolog, doktor ve eğitmen kadromuzla, ücretsiz bir danışmanlık hizmeti vermek ve çocukların güncel talepleri hakkında annelerimizi bilgilendirmek, onları çeşitli platformlarda bir araya getirerek aralarındaki bağları güçlendirmek niyetindeyiz. Özellikle bizim topraklarımızda kadın bir anne figürü olarak çok kıymetli bir yere sahip, sizlerin düşünceleri ile toplumu şekillendirmek, bilhassa gençlerimizin geleceği için de çok önemli.”

Yapılan konuşmanın ardından İleri, göreve geldikleri zaman, her zaman ulaşılabilir şeffaf bir yönetim ile aile ve toplumsal değerlere önem vereceklerini, kişi odaklı değil proje odaklı, gelecek odaklı olacağız. İleri son olarak; “Önce şehrimizi sonra ülkemizi nasıl kurtarırız ona bakmalıyız. Kendini kurtaramayan ülkesine faydalı olamaz. Biz başarmak zorundayız. Birliğimiz, bütünlüğümüz. Beraberliğimiz daim olsun. İnşallah 31 Mart'tan sonra da daha güçlü bir Midyat temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin ise, Belediye Başkan adaylığının hayırlı olması dileyerek, başarılarının devamını diledi.

Sıcak bir atmosferde geçen toplantıda, ayrıca yönetim kurulu üyeleri söz alarak bilgi alışverişinde bulundular. Midyat Gündem / Selahattin Erol