MARDİN - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarındaki görevlendirmelere ilişkin, "Seçilmiş belediye başkanları, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere imkanlarını kullandırma konusunda yaptıkları işlemler yüzünden yerlerine vekil başkanlar atandı." dedi.

Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Bakan Turhan daha sonra Vali Mustafa Yaman, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile geldiği Midyat ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Turhan, Mardin-Midyat bölünmüş yolunun devam eden proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihale edileceğini belirterek, bu yolu en kısa sürede tamamlamayı arzu ettiklerini söyledi.

Alt yapı yatırımların yüksek maliyetli ve uzun vadeli yatırımlar olduğunu kaydeden Turhan, bunların belirli programlar dahilinde, öncelik sıralamasına göre yapıldığını vurguladı.

AK Parti iktidarının, Cumhurbaşkanın liderliğinde milletin verdiği vergileri ve ülkenin imkanlarını hizmete dönüştürdüğünü aktaran Turhan, şöyle konuştu: "Hizmet siyaseti bundan sonrada devam edecek. Yegane amacımız milletimizin isteklerini karşılamaktır.  Sadece ulaşım ve alt yapıda değil, bütün alanlarda ülkemizin her köşesinde AK Parti iktidarı döneminde hizmetler yerine getirilmiştir. Ekonominin bir kuralı vardır, imkanlar kısıtlı, ihtiyaçlar sonsuzdur ama biz imkanalarımızın ve ihtiyaçlarımızın önceliklerine göre bunları yerine getirdik."

- Belediyelere yapılan görevlendirme

Bakan Mehmet Cahit Turhan,  huzur ve güven içerisinde yaşamanın önemine işaret ederek, Türkiye üzerinde emelleri olan iç ve dış düşmanlara karşı gerekli mücadelenin kararlılıkla verilmeye devam edeceğini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı'nca Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerine yapılan görevlendirmelere değinen Turhan, şunları aktardı: "Seçilmiş belediye başkanları, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere imkanlarını kullandırma konusunda yaptıkları işlemler yüzünden yerlerine vekil başkanlar atandı. Bu, birlik ve beraberliğimiz ile milletimizin beklediği hizmetlerin eksiksiz olarak yapılması için olması gereken bir iştir."

- "Vatandaşın mağduriyeti söz konusu olamaz"

Bakan Turhan seçilmişlerin her şeyi hukuk içerisinde yürütülmek durumunda olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Biz 18 yıldır iktidardayız. Niçin iktidardayız? Vatandaştan aldığımız yetkiyi vatandaşa hizmet için kullandık. Hizmet için kullanmayanlara ise devletimizin yetkili organları tarafından müdahale edilir. Vatandaşın mağduriyeti söz konusu olamaz. Önemli olan ona hizmettir, vatandaşın mutluluğu, refahı ve huzurudur."

- “Yapılacak yollarla Midyat’ı taçlandırırsınız”

Midyat Belediye Başkanı Şahin de, Sizleri Midyat’ta ağırlamaktan bir Midyatlı olarak onur duyduğunu ifade ederek,  ilçede farklı etnik yapılara mensup vatandaşların yıllardır kardeşçe yaşadığını söyledi.

Midyat’ın sorunlarını aktaran Şahin, “Midyat dinler ve diller şehridir. Üç etnik kökene mensup insanların kardeşçe iç içe yaşadığı bir ilçe. Bu huzurun devamı için ve bu ülkenin bekası için sizlerden de destek bekliyoruz.” dedi.

Biz bu konuda sizlere güveniyoruz diyen Başkan Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Mardin’e Midyat’ta özel bir ilgisi var. Sizlerden ricamız öncelikle Mardin-Midyat yolunun yapılmasıdır. Midyat, Mardin, Şırnak ve Batman Hava limanlarına yakın bir konumda… Yapılacak yollarla Midyat’ı taçlandırırsınız. İlçemiz günde ortalama 15 bin turist ağırlıyor. Bu yolları binan önce bitirirsek bu sayı artacak. Vatandaşlarımız ve gelen turistlerimiz rahat ulaşım ve konfora kavuşmuş olacak. Yakıt tasarrufu olacak.” Dedi.

-“ Millet Bahçesine dönecek”

Başkan Şahin, Midyat- Cizre, Midyat-Batman çıkışı yoların ve kaldırımların en kıssa sürede yapılmasını ve İhale sürecinin hızlandırılmasını Bakandan talep etti. 

Daha sonra,  Sayın Cumhurbaşkanın üzerinde durduğu millet bahçelerinden söz eden Şahin, Karayolları Midyat Bakım Şefliği’ in şehrin ortasında bulunduğunu söyledi. “Halkın nefes alacağı, oturacağı ve piknik yapacağı hiçbir alan yok. Biz bu bakım evi karşılığında şehir girişinde belediyeye ait bir arsa kaç dönüm ise aynısını yapmak kaydıyla bunu sizden talep ediyoruz.” Dedi.