Mardin’in Midyat ilçesinde Yeniden Refah Partisi Midyat İlçe Kongresi Gerçekleşti.

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih Erbakan'ın kurucu genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi'nin Midyat İlçe 1. Olağan Kongresinde Kurucu İlçe Başkanı Aslan Kırtay başkanlığa seçildi.

Bağlar Mahallesi Kocatepe Ortaokulunda yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kongreye tek aday olarak giren Aslan Kırtay, Yeniden Refah Partisi Midyat İlçe Başkanı seçildi.

Kongrede konuşan Aslan Kırtay, Siyasetin ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda uzlaşmacı, yapıcı bir kurum haline dönüşmesine öncülük edeceklerini söyledi.

Kırtay, "Bütün siyasi partilere ülkemize yaptıkları doğru ve yaralı hizmetleri için teşekkür edeceğiz. Eksiklerini ve hatalarını yapıcı bir dille ortaya koyacağız. Milletimizin iradesinin üstünde hiçbir beşeri güç tanımayacağız. Ayrıca buraya gelerek bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Kongreye, Yeniden Refah Partisi Mardin il Başkanı Avukat Mehmet Emin Doğru,  Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Kurucular kurulu üyesi Cemalettin Saylık, Erbakan Vakfı Başkanı Mehmet Tan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Mardin Şube başkanı Mehmet İleri, AK Parti Midyat İlçe Başkan yardımcısı Atilla Yarış ve partililer katıldı.

İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Erdal Gül, Aburrahim Seven, Muhammed Veli Aksoy, Bülent Alğaç, Bilal Ertaş, Sultan Çelik, Alaattin Seven, Abdulkadir Acat, Çetin Akıncı, Zeyneddin Noyan, Hamit Aslan, Zeyni Büdün, Şükrü Küçükaslan ve Fatma Kırtay’dan oluştu: