Mardin Midyat’ta çeşitli okullardan sporcunun katılımıyla Geleneksel 13. Faysal Durmaz Satranç Turnuvası gerçekleşti.

Midyat Anadolu Lise’ sinde organize edilen turnuvanın bu yıl 13'ncisi yapıldı.

Aynı gün sona eren organizasyon, sonunda sporculara ödüllerini Kaymakam Hüseyin Tekin ve İlçe Milli eğitim Müdürü Abdulkadir Altay verdi.

13. Faysal Durmaz Satranç Turnuvası’nda Midyat Fen Lise’ si birinci, Midyat Anadolu İmam Hatip Lise’ si ikinci ve Midyat Anadolu Lise’ si üçüncü olarak kupalarını aldı.

Turnuvada birinci olan Mehmet Gürün 600 lira, ikinci olan Abdurrahim Deveci 500 lira, üçüncü olan Ömer Kılıç 400 lira, dördüncü olan Ahmet Taşppınar 300 lira ve Furkan Çelik’e 200 lira ile ödüllendirildi. Dereceye giren 6’ncı ve 15’e kadar olan diğer başarılı sporculara da 50’şer TL’lik para ödül dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, dereceye giren okul müdürlerine makamında verdiği kupaların ardından yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirilen Faysal Durmaz Satranç Turnuvası 13. Gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altay şöyle konuştu: “Midyat Anadolu Lise’ si ev sahipliğinde gerçekleşen bu turnuvanın finansmanını sağlayan Durmaz Gurup’a teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz satranç alanında kendilerini geliştiriyorlar. Bu konuda hem sosyal faaliyetlerini yaşamış oluyorlar hem de bu işin zevki aldıktan sonra bu işin ödülünü de alıyorlar.” Dedi.

Organizatör Şenköy ÇPAL Okul Müdürü Öztekin Akçay ise , “13 yıldır hiç ara vermeden Faysal Durmaz Satranç Turnuvası yapıyoruz. Anadolu Liste’si ile birlikte yapıyoruz. Emeği geçen ve Durmaz Gurup teşekkür ediyoruz.”

Anadolu Lise’ si Müdür yardımcısı Abidin Gümüş ise, “Okulumuzun satranç kulübü vasıtasıyla 13 yıldır hiç ara vermeden düzenliyoruz. Satranç turnuvası sayesinde öğrencilerimiz çok iyi kaynaştığını görmekteyiz.”

Yaklaşık 60 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye Satranç Federasyonu TSF satranç yarışmaları prosedür ve hükümleri geçerli olan satranç turnuvası, FIDE İsviçre Kuralları ile oynandı.

Sporcu Merve Aksa’ da ilk kez satranç turnuvasına katıldığını ifade ederek turnuvaya katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sporcu Ferhat Kaya ise, “Geleneksel Ödüllü Faysal Durmaz Satranç Turnuvası Midyat ilçemizde yapılması güzel. Bu organizasyon ayrıca ödüllü olması öğrencileri sevindiriyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Yusuf İlhan’da, Her yıl satranç turnuvasına katıldıkça kendimi daha fazla geliştirdiğini, ifade ederek, ilçede gençleri için buna benzer organizasyonların yapılmasını istedi.

Açılış törene Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet İleri, Meclis Üyesi Fikret Akçay öğretmen ve sporcular katıldı.