Midyat’ta 13. Ödüllü Faysal Durmaz Satranç Turnuvası Gerçekleşecek 

Bu yıl 13.si düzenlenecek olan satranç turnuvası 30 Nisan 01 Mayıs tarihleri arasında yine Midyat Anadolu Lise ’sinde gerçekleşecek.

MİDYAT - Merhum Öğretmen Faysal Durmaz anısına her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 13. düzenlenecek olan satranç turnuvası 30 Nisan 01 Mayıs tarihleri arasında Midyat Anadolu Lise ’sinde gerçekleşeceği bildirildi.

Satranç Turnuvası, Durmaz Gurup Sponsorluğunda, Midyat Anadolu Lisesi ve Şenköy Çok Programlı Lisesi (ÇPAL) Satranç Kulüpleri Organizasyonu ile düzenlenecek.

İlk üç takıma kupa, bireysel dereceye giren ilk 15 kişiye para ödülü ve tüm katılımcılara hatıra madalyası verilecek.

Satranç turnuvası Şenköy ÇPAL Okul Müdürü Öztekin Akçay ve Anadolu Lise’ si Müdür yardımcısı Abidin Gümüş’ün gayret ve çabalarıyla hiç aksamadan her yıl ara vermeden düzenlenen Faysal Durmaz Satranç Turnuvası bu yılda renkli görüntülere ev sahipliyi yağacak.

Midyat’ta Lise ve dengi okullarda bay bayan öğrencileri bulundukları okul satranç kulübü veya okul idaresine en geç 29 Nisan 2019 Pazartesi tarihine kadar başvuruyu yapacak. Turnuvanın açılışı 30 Nisan - 01 Mayıs 2019 tarihinde Midyat Anadolu Lisesi'ndeki salonda gerçekleşecek.

Türkiye Satranç Federasyonu TSF satranç yarışmaları prosedür ve hükümleri geçerli olacak olan satranç turnuvası, FIDE İsviçre Kuralları ile oynanacak.

İsviçre sistemiyle 6 tur üzerinden düzenlenecek olan turnuvaya, ilk 6’ya giren bireysel öğrencilere madalya ve para ödülü ilk üçe giren okullara kupa ve bütün katılımcı öğrencilere günün anısına hatıra madalyası verilecek.

Ayrıca detaylı bilgi ve katılım koşulları için öğrencilerin bağlı bulunduğu Satranç Kulüplerinden, Şenköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Öztekin Akçay ve Midyat Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abidin Gümüş’ten bilgi alabilecekleri bildirildi.

Selahattin Erol