Mardin Büyükşehir Belediyesi kadın dostu çalışmalar ile takdir kazanıyor. Daha önce kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşama destek olmak amacıyla da projeler yapıyor. Bu kapsamada 11 ay önce açılan spor salonundan 3 bin civarında kadın faydalandı. Beslenme okulu ile entegre olarak çalışan spor salonuna gelen kadınlar ise sağlık buluyor.

 -Yaman, Spora yönlendiriyoruz

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman şehirde kadınların mutlu olması hedefiyle çalışmalar yaptıklarını, Kadınların spora yönlendirilmesi için de kısa sürede önemli işler başardıklarını söyledi.

Yaman, şöyle devam etti: “Kadınlarımızın mutlu olması için durmaksızın çalışıyoruz” dedi. Yaman, “Büyükşehir Belediyesi 2 yıl içinde birçok alanda önemli işlere imza attık. Özellikle dezavantajlı grupların mutlu olması hedefiyle çalışmalarımıza yön verdik. Kadınlarımızı da bu noktada önemseyen işlere imza attık. Birçok kadın dostu projelerin hayata geçmesini sağladık. Bu çalışmalardan birisi de spor salonumuzdur. Spor salonumuz özellikle evlerinde fırsat bulamayan kadınlarımız için güzel bir proje oldu” diye konuştu.

 -Çalışmalar devam edecek

Projeye kadınların da yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Yaman, “Projemizin başlamasının akabinde kadınlarımız yoğun bir ilgi gösterdi. 11 ay gibi kısa sürede 3 bin kadın spor salonumuza gelerek sağlıklı yaşam için adım attı. Bunun yanında beslenme okulumuzda kadınlarımıza destek vererek sağlıklı yaşama teşvik etti. Bu tür çalışmalarımız devam edecek”  ifadesiyle sözlerine son verdi.