MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri sosyal sorumluluk projeleri ile takdir kazanıyor. 2 yıl içinde 28 sosyal projeyle dezavantajlı grupların daima yanında olan “mardinmasa” eğitim ve öğretime da katkı veriyor. Bu bağlamda ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim malzemelerini daha önce karşılayan ekipler, son olarak topu olmayan ilkokulun kalmaması için proje başlattı. “Topu Olmayan il-İlkokul Kalmasın” sloganıyla hareket eden “mardinmasa” ekiplerine bir destek de Basketbol Kadınlar Birinci Ligi’nde fırtına gibi esen Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımından geldi. Bu bağlamda Kabala 100. Yıl İlkokulu’nda düzenlenen top dağıtımına basketbolcular da katılarak öğrencileri mutlu etti.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “mardinmasa” ile şehirde emsal olacak projelerin devam ettiğini kaydetti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” biriminin gönüllere dokunduğunu dile getiren Yaman, “İlimizde devletimizin ve hükümetimizin bizlere verdiği büyükşehir belediye başkanlığı görevinin akabinde en çok önemsediğimiz konuların başında sosyal projeler geldi. Biz yediden yetmişe tüm dezavantajlı vatandaşlarımızın yanında olmak için sürekli çalışmalar yaptık. Bu konuda lokomotif görevi ise “mardinmasa” birimimiz üstlendi. 2 yıl içinde çalmadık kapı bırakmayan ekiplerimiz gönüllere dokundu. Birimlerimiz öğrencilerin de yanında oldu. Bu noktada son çalışmamız ise Topu Olmayan İlkokul Kalmasın Projesidir” dedi.

Birimlerin kırsal mahallelerdeki okullara giderek ihtiyacı olan topları dağıttığını ileten Yaman, “10 ilçemizde tüm kırsal mahallerdeki okulları ziyaret eden “mardinmasa” hediyemiz olan toplarla öğrencilerimizi mutlu etmektedir. Bu çalışma aynı zamanda evlatlarımızın spora yönelmesi açısından önemlidir. Bugüne kadar 275 okulumuzda 2 bin 76 adet top dağıttık. Projemize başarılı spor takımlarımızda destek veriyor. Bugün Birinci ligde başarıyla yolunda ilerleyen kadın basketbol takımımızın yönetici ve oyuncuları top dağıtımına katıldı. İnanıyoruz ki bu çalışmayla sporcularımız bir model oldular. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.