Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, şehir genelinde sosyal inceleme sonucu daha önce tespit etmiş olduğu ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan Ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtımına başladı.

Sosyal Hizmet Daire Başkanlığının hazırlamış olduğu gıda kolisi içerisinde makarna, pirinç, nohut, fasulye, kahvaltılık, yağ gibi temel gıda malzemeleri bulunmakta. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler şuana kadar yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıtırken Ramazan Ayı boyunca 15 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşılması hedeflenmekte.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, belediye olarak her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını ve Ramazan Ayı boyunca da olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Yaman, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız, sosyal incelemeler neticesinde belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere daha önce de gıda kolisi dağıtımlarımız devam ediyordu. Ramazan Ayı dolayısıyla bu dağıtımları daha da hızlandırdık. Ekiplerimiz, Ramazan öncesi bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Ramazan Ayı boyunca devam edecek” dedi.

Bu zor günlerin birlikte beraberlik içerisinde daha kolay atlatılacağına vurgu yapan Yaman, “Bir ve beraber olduğumuz sürece bu süreci daha kolay ve sıkıntısız atlatırız. Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileğiyle tüm Mardinli hemşehrilerimin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum” diye belirtti.