Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) yayılmaya devam ediyor.

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’de şimdiye kadar 293 kişi Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Cezayir Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, 89 yeni vaka tespit edilmesiyle ülkede Koronavirüs vakası bin 914’e ulaştığını açıklamıştı.

Cezayir'de SARL DEKİNSAN Grup adıyla bilinen ve hizmetlerini burada sürdüren Mardinli İnşaat Firması, bunun üzerine Cezayir’de de zor durumda bulunan İhtiyaç Sahiplerine 5 Bin Gıda Kolisi yardımda bulunduğu açıklandı.

DEKİNSAN Grup’un Cezayir’den sorumlu Genel Müdürü Zeki Kösen yaptığı çıklamasında; “Cezayir’de ihtiyaç sahibi, kimsesiz, dul ve geliri olmayan yaklaşık 5 bin aileye gıda kolisi dağıtıldı. Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm DEKİNSAN Grup ailesine, başta kurucu ortaklarımız Kenan Kösen ve Hasan Keleşoğlu’na teşekkür ediyoruz.” Dedi.

DEKİNSAN Grup adına Mardin Valiliği ile Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten Vefa Sosyal Destek Grubuna 500 bin TL nakdi yardım ve bin adet gıda kolisi hibe etmiş, yine Kızıltepe'de ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızıltepe Diyanet Vakfına 100 Bin TL bağışta bulunmuştu.