- İstanbul Kadıköy Erenköy Kız Anadolu Lisesi ve Mardin Midyat Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu arasında yapılan “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Erenköy Kız Anadolu Lisesi kışlık giyim yardımında bulundu.

-“Kardeşine Bir Hediyede Sen Gönder”

Bu kapsamda Midyat Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri Erenköy Kız Anadolu Lisesinde okuyan ablalarına mektuplar yazdılar. Erenköy Kız Anadolu Liseli ablaları da bu mektuplarda yazan minik öğrencilere istekleri yerine getirmek için seferber oldu. Erenköy Kız Anadolu Liseli öğrencilerde, Okul içinde ve Sosyal medyada başlattıkları “Kardeşine Bir hediyede sen gönder” kampanyası böylece ses getirdi. Kampanya ile Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinden 300 ilkokul öğrencisinin bot, mont, kışlık giyim ihtiyaçlarını hediye olarak hazırladılar.

Projenin koordinatörü Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü Berna Ocakcıoğlu, Eğitimci yazar İsa Altun, Genç Girişimciler Platformu Başkanı Ahmet Doğan ve Dolphin Baby Spor Kulübü işletmecileri Minik kardeşlerimin hediyelerimi vermek üzere Midyat ilçesine geldi. Burada Gazipaşa ilkokulunu öğretmen, idareci ve öğrencilerini ziyaret etti.

Berna Ocakcıoğlu ve beraberindeki öğretmenler çocuklarımıza hediyelerini verirken duygu dolu anlar yaşandı.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi okul müdürü Berna Ocakcıoğlu, yaptıkları çalışmaların devamı geleceğini ve bundan sonraki ziyaretlerini 23 Nisa’n Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramında gerçekleştireceklerini yenden Midyat’ta geleceklerini söyledi.

Ocakçıoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul Kadıköy Erenköy Kız Anadolu Lisesi Midyat Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu arasında kardeş okul protokolü imzaladık. Her iki okulun kardeş okul olması sürecinde buradaki 800 öğrencinin gönderdiği mektuplar Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencilerimiz tarafından okundu. Öğrencilerin istekleri yerine getirildi. İkinci dönem motivasyon hediyesi olarak kızlarımızın selamlarıyla birlikte öğretmen arkadaşlarımızla bugün buradaki öğrencimize bunları ulaştırdık. Özellikle kışlık okul kıyafeti bot, mont, ders kitapları, test kitapları, hikâye kitapları, oyuncaklarla bugün onlara ulaşmaya çalıştık.”

Emekli Polis Ve Bağımlılık Uzmanı İsa Altun, Türkiye Genç Girişimciler Platformu Başkanı Ahmet Doğan ve Okulun beden eğitimi öğretmeni Erengül Özbuğutu ile beraber geldiklerini kaydeden Ocakçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bir başlangıçtı ve tanışmaydı. Okulumuzun öğrencileri ile tanışıp yeni ihtiyaçlarını belirleyip, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerimiz ile birlikte burada kutlamak için hediyelerimiz ile birlikte öğrencilerimizle tekrar geleceğiz. Öğretmen, öğrenci ve idareci hep birlikte 23 Nisan’da Midyat Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulunda olacağız diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Bahri Yusufoğlu ise, Erenköy Kız Lisesi ile kardeş okul projesi kapsamında Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencilerine mektuplar yazdıklarını yineledi.

Yusufoğlu, “öğrencilerimizin yazdığı mektuplar vücut buldu. Toplanan yardımların dağıtımını yapıyoruz. Amacımız çocuklarımıza küçük bir gülümseme hediye takdim etmektir. İnşallah kalıcı bir iş olur.” Dedi.

Bağımlılık Uzmanı İsa Altun, ise okulun öğretmelerini ile bir araya gelerek, “imkânlar dâhilinde biz köprüyüz, vesileyiz. Öğretmenlik para için yapılan bir meslek değildir. Öğretmenlik çocuğun gözündeki ışığı görebilmektir. O duyguyu herkes yaşayamaz. Bir insanın hayatını sadece öğretmeni değiştirebilir. Benimde hayatımı bir öğretmen değiştirmiştir. Onun için ben öğretmelerimizin ellerinden öpüyorum.“ dedi.

Projeye destek verenler arasında; Kadın ve Güç Derneği (KAD.GÜÇ.DER) Başkanı Fatma Duman, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, Erenköy Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği ve Karaoğlu Tekstil projeye destek veriyor.

Okul idaresini ve öğretmenlerle bir araya gelen Ocakçıoğlu ve beraberindekiler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ı makamında ziyaret etti.

Ayrıca iki okul öğretmen ve idarecileri plaket ve çeşitli hediyeleşmeler oldu.