Her koşulda çocukları sanatla buluşturmayı kendine ilke edinen Mardin Müzesi İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleştirilen ‘’çocuk sanat festivalinde’’ 3-15 yaş arası 2 bine yakın çocuğu sanat atölyeleri ile buluşturdu.


Kültür ve Turizm Bakanlığını temsilen eğitim ve sanat atölyelerini İstanbul’a taşıyan Mardin Müzesi atölyelere katılan 2 bine yakın çocuğa uzun süre unutulmayacak 4 gün yaşattı.
Mardin Müzesi, Dört gün boyunca festivalde arkeolojik kazı atölyesi, Sikke basım atölyesi, Kök boya baskı atölyesi, Masal atölyesi, Karagöz tasvir atölyesi, Eski çocuk oyunları atölyesi, Çivi yazısı ve Tablet evi atölyesi gibi eğitici ve eğlendirici atölyeler ile çocukların yüzlerini güldürdü.


Atölyelere ek olarak tohumdan toprağa, hayvandan bitkiye doğa sevgisini sanat ile bağdaştırıp çocuklara çeşitli deneyimler kazandırıldı.
Sanat ile daha önce buluşmuş olan çocuklar ise festivalde konusunun uzmanı sanatçılar ile buluşup, söyleşilere katıldı.


Görme, işitme ve bedensel engelli çocuklar için beden perküsyonu, atölyeler ve film gösterimleri gibi farklı dallardaki etkinliklerle “her” çocuğa dokunmayı, bütün duyguların ve sanatın özel olduğu vurgulandı.


Mardin Müzesi, festivalde ebeveynler için de birçok söyleşi düzenledi.
Çocuk sanat Festivali, Mardin Müzesinin katkılaryla tiyatroların, sinema gösterimlerinin, müzikallerin de olduğu keşiflerle dolu bir serüveni geride bıraktı.

Festivalle alakalı Mardin Müzesinden yapılan açıklamada; ‘’Masal şehirden Yeditepeli şehre, kültür ve sanattan bir köprüyle...
31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen ve 3-15 yaş arası çocukları sanatla buluşturmayı hedefleyen “Çocuk Sanat Festival”inde, bizler de müze eğitimi birimimiz ve atölyelerimizle dolu dolu bir fuar dönemi yaşadık. Bölgemizin kültür varlıklarını, somut ve somut olmayan ortak kültürel mirasımızı tanıtma ve yaşatma amacını taşıyan atölyelerimizle, 2 bin eyakın çocukla buluştuk. Arkeolojik Kazı, Sikke Basım, Kök Boya Baskı, Masal, Karagöz ve Tasvir, Kukla, Eski Çocuk Oyunları ve Çivi Yazısı (Tablet) atölyelerimizle, yaparak ve dokunarak öğrenmenin en keyifli anlarını yaşadık. Denildi’’

Abdulvahap Erdoğan / Mardin