İnsani yardım çalışmaları çerçevesinde gece gündüz sahada koşturan Mardin Umut Kervanı üye ve gönüllüleri dernek merkezinde yetim ve muhtaçların giyim, ayakkabı ihtiyaçlarını seçip alabildikleri “Mardin Umut Evi Projesi” adıyla yeni çalışma başlattı.

Proje çerçevesinde dernek merkezi iki bölüm haline getirildi. Ardından hayırseverlerin ve işyerlerinin bağışladıkları giyim ve ayakkabılar düzenli bir şekilde sepetlere, raflara ve askılara istiflendi. Son olarak yetim ve muhtaçlara telefonla ulaşmak suretiyle yetim ve muhtaçların gelip giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını giderecekleri “Mardin Umut Evi Projesi” adıyla bir iyilik evine dönüştürüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih AKMAN, “Mardin Umut Kervanı olarak yetim ve muhtaçlar yeni bir çalışma için “bismillah” dedik. Yetimler ve muhtaçlar için umudu yeşerten Mardin Umut Kervanı yaklaşan çetin kış şartlarını bahara çevirmek “Mardin Umut Evi Projesi” adıyla yetim ve muhtaçların giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını giderebildikleri iki bölümlü bir alan oluşturduk derneğimizde.

Çoraptan, pantolondan, etekten, ayakkabıya, pardesüye kadar her ihtiyaçlarını bulabildikleri bir iyilik merkezidir, bu proje.

Hamdolsun, çalışmanın startını verdik, bu iki günde onlarca aileye giyim yardımında bulunduk. İki hafta içerisinde en azından beş yüz aileye giyim yardımında bulunmayı hedefliyoruz. Allah’ın izniyle beş yüz aileye ulaştıracak giyim elimizde var, bu sayı ileriki süreçte hayırseverlerin desteğiyle bin aileye ulaşacaktır.

Fakat şunu belirtmem gerekir ki, elimizde giyim ve ayakkabı olsa da bazen beden ve numara sıkıntısını yaşıyoruz. En büyük eksikliği ise yetim ve muhtaçların bot ve mont ihtiyacını gidermekte yaşıyoruz. Bu vesileyle aracılığınızla hayırseverlere de bir duyarlılık çağrısında bulunmak istiyoruz. Gelin hep beraber yetim ve muhtaçların kışlarını bahara çevirelim. Soğuklar

basmadan yetim ve muhtaçların bot ve mont ihtiyacını da elbirliğiyle giderelim. Mardin Umut Kervanı olarak her zaman olduğu gibi siz hayırsever kardeşlerimizin desteği olduğu müddetçe “Mardin Umut Evi Projesi” ile de iyilik kervanını taze bir heyecanla yürüteceğimizden emin olabilirsiniz.

Şimdiden hayırsever kardeşlerimizin yaptığı ve yapacakları hayırları Rabbimiz izzeti dergahında kabul etsin.