Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Kozabirlik işbirliğinde “İpekyolu Kadınları İpek Üretiyor’ sloganıyla yürütülen İpek Böcekçiliği Projesi’nin tanıtım ve eğitim programı bir otelin toplantı salonunda düzenlendi. Programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Bursa Kozabirlik Başkan Vekili Ali Çakır, kurum yetkilileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vali Mustafa Yaman, programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin şehir genelinde yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, “16 Kasım 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız terör nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı yerine Büyükşehir Belediyesinde beni, ilçelerde kaymakamları görevlendirdiğinde Mardinli hemşehrilerimze ‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ sloganı ile merhaba demiştik. Sizin için çalışıyoruz ve bundan sonrada sizin için çalışmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

Belediye bütçesinin sadece Mardinliler için harcanacağına dikkat çeken Yaman, “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kaynaklarını terör örgütlerine ve ilimize katkı sağlamayan hiçbir şeye harcamayacağımızı söylemiştik ve böylede yapıyoruz. Sadece ve sadece Mardinli kadınlara, gençlere, öğrencilere, çocuklara harcayacağız demiştik ve öylede yapmaya devam ediyoruz.” diye belirtti.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız, Yerel Ekonomiyi Destekleme Daire Başkanlığımız ve diğer daire başkanlıklarının kadınlar için projeler ürettiğine değinen Yaman, kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Kadınlar için kapama bahçeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalar yaptık ve bunu birlikte sürdürüyoruz. Şimdi ise ipek böcekçiliği eğitimleri alacaksınız. Bundan sonra lavanta, çilek, hindi ve diğer kanatlı hayvan dağıtımlarımız, hayvancılığa katkı sağlamak için sulama, gölet ve sıvatların yapımı, Derik ve diğer yerlerdeki zeytinciliğe katkı sağlanması gibi bir sürü projeyi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ile il müdürlüklerimizle birlikte her zaman sizin yanınızda olacağız. Arzu ettiğiniz ve bizlerle paylaştığınız projeleri de sizlerle birlikte yapacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje ve bundan sonra uygulayacağımız projelerin hayırlı olmasını diliyorum”

Bursa Kozabirlik Başkan Vekili Ali Çakır ise, Kozabirik’in yapmış olduğu çalışmalara değinerek, “İpek böcekçiliği, ekonomik boyutuyla ele alındığında bölge insanın ekonomik seviyesini artırarak köyden kente göçün önüne geçebilir” dedi.

Çekilen toplu fotoğrafın ardından Kozabirlik yetkilileri, tanıtım ve eğitim programına katılan kadınlara, ipek böcekçiliği ve ipek yapımı hakkında eğitim verdi. Program, katılımcı kadınlara sertifika dağıtılması ile son buldu.