Midyat Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği, yaban hayvanları için "Doğaya bir yem de sen bırak" kampanyası başlattı.

- Avcılar topladıkları yemleri doğaya bıraktı.

Kış aylarında doğada yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları içim kampanya başlatan Midyat Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği, ilçede esnafları gezerek buğday, mısır kırığı yardımı topladı.

Dernek Başkanı Sedik Erbil, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının dondurucu soğuklarda aç kalmaması için kampanyaya başlattıklarını ve duyarlı vatandaşların büyük desteğini gördüklerini söyledi.

Erbil, şöyle konuştu. “12 Ocak 2020 pazar günü itibariyle keklik ve yaban tavşanı avının da sona erdi. Doğamız kış günlerinin etkisinde. Şuanda avlanma dönemi sona erdi. Soğuk kış şartlarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için Midyat Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği olarak yemleme kampanyası başlattık. Esnaflarımızı, iş adamlarımızı ve dernek üyelerimizi ziyaret ederek yaban hayvanlarımız için yem topladık. Tüm doğasever vatandaşlarımızı kampanyamıza destek verdiler. Bu vesile ile topladığımız yemleri doğaya bıraktık." Dedi.