Midyat'ta iki farklı korodan muhteşem konser

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV)‘nın Musiki Korosu ile Mısra Türk Müziği Topluluğu korosu Midyat’ta konser verdi.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi tarafından Fen Lise’si Kültür Merkezi'nde “Aynı Bahçenin Çiçekleri" kültür ve sosyal etkinlikler adına konser düzenlendi.

Konserde, MAREV‘in Musiki Korosu ile Mısra Türk Müziği Topluluğu korosu, TRT ve Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk Tasavvuf Müziği Ses Sanatçısı Ömer Faruk Belviranlı tarafından konser verdi.

Ünlü radyo programcısı ve sunucusu Jale Şengün Sucuoğlu yaptığı konserde, Şef Ümit Atalay, yönetiminde Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice konser verildi. 

Konserde, 5 dilde Mardin yöresine ait şarkı ve türküler seslendirildi. Yöresel oyunlar oynadı. Midyatlılar tarafından büyük beğeni kazandı.

Konser öncesi konuşan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve ailesine da Midyat’ta konser verme imkânı sağladığı için teşekkür etti.

Şahin; “Bende aynı zamanda MAREV’in onur kurulu üyesiyim. MAREV Çok değişik zaman ve tarihlerde Türkiye’nin değişik yörelerinden hem Mardin’imizi hem de Midyat’ımızı hem de kültürümüzü yaşatmak için ellerinden gelen çabayı harcamaktadırlar.” Dedi.

Sunucu Jale Şengün Sucuoğlu, iki farklı korodan oluşan “Aynı Bahçenin Çiçekleri" kültürlerin, dinlerin dillerin arasındaki köprülerin ve kardeşliği olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, iki farklı korodan oluşan ilki medeniyetler topluluğundan oluşan MAREV Korusu’nun, müziğe gönül vermiş farklı kültür, inanç ve yaştaki katılımdan oluştuğunu, 2008 yılında bu yana birlikte müzik yapan amatör bir topluluk olduğunu, ve Mardinliler olanlar kadar Mardinli olmayan farklı kültür, inanç ve yaştaki amatör sevenlerden kurulu bir topluluk olduğunu söyledi. Sucuoğlu, Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süraynice ve Ermenice, bu geçeği süsleyecek hepsi farklı biçimde ama aynı bahçenin ve bu coğrafyanın çiçekleri olduğunu vurguladı.

Davetliler tarafından ilgiyle izlenen konserin ardından Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin plaket takdim ederken, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin adına ise İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman tarafından, Konsere emeği geçenlere de plaketler takdim edildi.

Konser daha sonra Reyhani oyunu ile sürdü.

Selahattin Erol