MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinde ilk defa 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü bir etkinlikle kutlandı.

Midyat Belediyesi ile Midyat Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, Cevat Paşa Barış ve Kardeşlik Parkında ilk defa “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kutlandı.

Düzenlen etkinlikte Belediye Başkanı Veysi Şahin, kış yaklaştığını sokak hayvanlarını cins ayırımı etmeksizin gerek barınma, gerek yiyecek, gerek aşı her türlü ihtiyaçlarını gidermek üzere dernek başkanı Zeynel Abidin Erdem’e yetki verdiklerini, maddi manevi her türlü konuda destek olacaklarını söyledi.

Midyat Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Zeynel Abidin Erdem’e Sokak hayvanları için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Şahin, “ bu canlar da Allah’ın yarattığı canlar. Onun için onlara biz insanlara gösterdiğiniz ilgi ihtimamı gösteremezsek bile onlara değer vermeliyiz.” Diye konuştu.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar’ da,  4 Ekim aynı zamanda Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu anımsatarak, “Belediyemizin ve Derneğimizin bu konuda güzel çalışmaları var. Bu hayvanlar Allah’ın yaratıkları mahlûkatlar, bunları bizim sahiplenmemiz, bizim sahip çıkmamız onları yaşatmamız yaradılışın gereğidir. Yani, ‘“Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek’ inanca mensubuz çok şükür. Dolayısıyla, her canlının bu dünya üzerinde bir yaşama hakkı var, nefes alma hakkı var. Bizim hiç birini hakir görme, hor görme yok sayma gibi bir durumumuz olamaz. Bu noktada duyarlılık gösteren Belediyemize, Belediye Başkanımıza ve siz Hay-Der Derneğine çok teşekkür diyoruz. İnşallah bu canlarla beraber çok daha güzel, çok daha müreffeh bu dünya da yaşamak nasip olur.” Diye konuştu.

Midyat Hayvanları Koruma Derneği (Hay-Der) Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise, Yabani kuş ve hayvanları da beslediklerini kaydederek, sokak hayvanları içinde beslenme, aşılama yaptıklarını ve doğal ortamlarını tekrar bıraktıklarını söyledi.

Belediye yetkilisi Zeki Şahin’de, 5199 sayılı yasa göre dışardan gelen hayvanların bakımını üstlendiklerini, kaza yapan hasta hayvanları belediye olarak toplayıp gereken bakımları veteriner hekim eşliğinde yapıp, ondan sonra gene doğal ortamlarına bıraktıklarını kaydetti.

Etkinlikte sokak hayvanları için mama desteğinde bulunarak, evinde hayvan besleyenlere mama ve çeşitli hediyeler verildi.