Öğretmenler Korosundan Muhteşem Konser

Midyat’ta Öğretmenlerden “Faslı Yeşilçam” Türk Sanat Müziği Konseri

Mardin’in Midyat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen “Faslı Yeşilçam” Türk Sanat Müziği Konseri büyük ilgi gördü.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenlerin kurduğu ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen “Faslı Yeşilçam” Türk Sanat Müziği Konseri büyük ilgi gördü. Öğretmen ve memurlardan oluşan Türk Sanat Müziği Konseri ayakta alkışlandı.

Midyat ilçesinde eğitim veren okullarda görevli öğretmenlerin kurduğu müzik korosu Midyat Fen Lisesi’nde Müzik Öğretmeni İbrahim Can Çineli, yönetiminde muhteşem bir konser verdi. Faslı Yeşilçam” Türk Sanat Müziği Konseri 25 öğretmenin ses ve saz sanatçısı olarak görev yaptı. Konserde unutulmaz Yeşilçam Filmlerinin müzikleri sanatçı öğretmenler ve koro tarafından seslendirildi. Salonda bulunan tüm koltukların dolduğu konserde çok sayıda müziksever ayakta konseri izledi. Konser sonrası tüm salon öğretmenlerden oluşan koroyu uzun süre ayakta alkışladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, konser sonrası yaptığı konuşmada, “ben bütün sizin adına bu güzellikleri ve duygulu anları yaşatan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonraki günlerimizde devamını diliyorum.” Dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz’da kısa bir süre içerisinde kurulan konser sahne alarak büyük beğeni aldı. Böyle bir izdiham yaşanacağını tahmin etmedik. Devamı gelecek inşallah” dedi.

Öğretmenler Korosu Şefi İbrahim Can Çineli ise “imkânlar doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Çok güzel bir akşam inşallah tekrarı gelir diyorum.”

Abidin Gümüş’te, “uzun zamandır ilçede böyle bir gece yaşamadık. Devamının gelmesini istiyoruz. Kulaklarımızın pası silindi.”

Konseri izlemeye gelen Süleyman Kaya, bu tür konserlerin yapılmasını istedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, konser sonrası Öğretmenler Korosu Şefi İbrahim Can Çineli ve bütün koroya çiçek vererek, tüm öğretmenleri kutladı.

Midyat Fen Lisesi salonunda düzenlenen konsere, Midyat Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akın, Midyat Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.