Midyat Belediyesi ekipleri sokak hayvanları için uygun alanlara suluk ve yemlikler monte etti. Belediye ekipleri düzenli aralıklarla suluk ve yemliklere, su ve yem takviyesi yapıyor.

Koronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği bu günlerde Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatlarıyla, Beyaz Masa ekipleri ‘Minik Dostlarımız’ Aç ve susuz kalmasın diye, suluk ve yemlik hazırladı. ‘ Sokaktaki dostlarımız için endişelenmeyin onlar bizlere’ emanet diyerek sosyal farkındalığa dikkati çekti.

Sokak hayvanlarının en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de beslenme ve su ihtiyacı olduğunun bilinciyle hareket eden belediye ekipleri de, uygun alanlara yemlik ve suluklar monte ediyor.

İnsan yoğunluğunun olmadığı gölgelik ve ağaçlık alanlara koyulan yemlik ve sulukları düzenli aralıklarla ekipler tarafından kontrol ederek gerekli takviyeleri yapıyor. Sadece beslenmelerine değil, sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve rehabilitasyonuna da destek oluyorlar. 

Vatandaşların güvenliği için tehdit oluşturan, saldırgan, asabi hayvanları da toplayarak bunların rehabilitasyonu için Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'na gönderiliyor.