Her yıl ilk teravih namazıyla dolup taşan camiler, Covid-19 salgını nedeniyle en sessiz ve mahzun günlerini yaşıyor. İlk teravihlerde dolup taşan Mardin’in Midyat ilçesindeki en büyük camisi olan Hacı Kasım Altunkaya Camisi, sessizliğe büründü.

Cami minaresinden yükselen yatısı ezanı ve selanın ardından, salgının bitmesi için dua edildi. Hacı Kasım Altunkaya Cami Müezzini Selman Demir’in okuduğu ezan ve sela Midyat semalarında yankılandı.


Cami müezzini Demir, her yıl dolup taşan camide, kimsenin olmamasının büyük bir hüzün olduğunu söyledi.

Demir, “Tabi ki bu Ramazan geçen yıllarda ki gibi olmadı maalesef. Camilerde cemaatle teravih namazları kılınamadı. Rabbim inşallah bu Ramazan’ın feyzi ve bereketiyle bu musibetlerden ve salgın hastalıklardan korusun. Bugün her gün ki gibi aynı şekilde sela, ezan ve teşrik tekbirleri okuduk. Ama maalesef üzüntümüz büyüktür. Teravih kılamadık. Cemaatle namaz kılamadık. Rabbim ulaştırırsa inşallah gelecek Ramazan’da kılacağız. Camimiz geçen yıl ki olmadı. Bu bir imtihandır. İnsanların bunu değerlendirmesi lazım. Allah bizleri korusun inşallah. Tüm Müslümanlar teravihlerini evlerinde kılsınlar. Salgın nedeniyle böylesi daha uygundur.” dedi.