Yaman, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesine ait 47 araç ve tüm ekipleri kar ile mücadele çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yolların buzlanmaması veya donmaması için cadde ve sokaklara tuz dökülürken, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, “Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı 24 saat esasına göre çalışıyor ve görevi başında. 10 ilçemizde ve 4 bin 700 kilometre yol ağımızda arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar” dedi.

Cadde üzerinde de tuzlama çalışmalarının sürdürürken ekiplerin çalışmasını inceleyen Yaman, “Şuanda ana anterlerde sıkıntımız yok. 10 ilçemize araç takviyesi yaptık. Karla mücadele çalışmasında 47 araç ve artırdığımız ekip sayımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye belirtti.

“Araç sürücüleri kurallara uysunlar”

Vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Yaman, “Şuana kadar ciddi anlamda bir sorun yaşanmadı. Sürücülerimiz, hem kendi can güvenlikleri hem de vatandaşların can güvenliği için kar lastiği kullanmaları gerekiyor. Hem zincir hem de takoz onların araçların bulunması gerekiyor. Trafik kurallarına uysunlar. Şuana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor” dedi.

Yaman, daha sonra mardinmasa 153 Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşlardan gelen talep, istek ve şikayetler hakkında bilgi aldı. Bir çağrıya cevap veren Yaman, vatandaşın buzlanma ile ilgili sorunun çözülmesi için yetkililere talimat verdi.