Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile öğrenci ve gençlerin hizmetine sunulan Yeşil Kitap Kafenin açılışı yapıldı.

Gençlik projeleri destek programı tarafından desteklenen proje kitap kafe olarak hizmet verecek, proje süresince gençlerin faydalanabilecekleri okur-yazar buluşmaları, hobi atölyeleri, kurslar ve kitap programları düzenlenecek.

Açılış programına Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Mardin Gençlik Merkezleri Müdürü Yusuf Dağ, Artuklu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Akbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yeşilay gönüllüsü olan gençler katıldı.

Yeşilay Başkanı Lütfü Günlüoğlu açılışta yaptığı konuşmada, kitap okuyan bireyler bağımlıklardan uzak entellektüel bir yaşam tarzı benimseyeceklerini söyledi.

Günlüoğlu, “Bu maksadla açtığımız Kitap kafemizde gençlerimiz kitapla buluşacak, çalışmalarını ve araştırmalarını gerçekleştirebileceklerdir. Bu imkânın gençlerimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Açılış programının konuğu olan Artuklu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Akbaş "Bütün kitaplar bir kitabı anlamak için yazılmıştır. Dilerim gençlerimiz okudukları her kitapta mukaddes kitabı anlayacak ve hayatlarına tatbik edeceklerdir." dedi.

Kitap kafenin gezilmesinin ardından program sona erdi gençler kitaplarla vakit geçirmeye devam etti.