Bu yıl “Yeşilaycı olmak için bir nedenim var” sloganıyla 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay’ın 99. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Mardin’de kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde, 1- 7 Mart tarihleri arasında bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için ''Bir Nedenim Var'' mesajını vurgulayacak.

Yeşilay Mardin Şubesi’nin Kurum Ziyaretleri etkinliği ile start alacak olan haftada saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek.

Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu; “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Mardin’de çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 99 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da “Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var” diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’nda çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Şube Başkanı Günlüoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti: “Yeşilay, bağımlılıklara karşı mücadele veren, kökleri çok derinlere inen ve bugün yeni yapraklar, meyveler vermeye çalışan bir ağaç, bir sivil toplum kuruluşudur. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz.”

Günlüoğlu, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Yeşilay haftası münasebeti ile her yaş kesimini içine alan etkinlikler planladık, 15 Temmuz Şehitler parkında stant çalışmamız yoğun ilgi gördü. Bu sene bazı trafik ışıklarını Yeşilay’ımızın hilal şeklini almasını sağlıyoruz. Gönüllülerimiz, Rehber öğretmenlerimiz ile birlikte okullarda TBM eğitimleri uygulanıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen kitap kafemizde ise Karikatür Sergisi ve Kitap okuma etkinliği düzenleyeceğiz. Mardin halkımızı Yeşilay’ımıza destek olmaya çağırıyoruz”