Artuklu Belediyesi ilçede çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Birçok konuda Artuklu’nun gelişmesi için sahada aktif bir şekilde çalışan Belediye engelli dostu çalışmalar ile de takdir kazanıyor. Son olarak Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelli çocukların, velilerin ve eğitimcilerin çağrısına kulak veren Belediye, okulda çocuklar için park ve çevre düzenlemesi yaptı.

İnsana yatırım yapan anlayış

Çalışmayla ilgili bilgi veren Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız dezavantajlı grupların her zaman yanında olmaktır” dedi. Tutaşı, “İlçemizde birçok mahalle ve sokakta vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayan bir yapıda çalışmalar yapıyoruz. Hemşehrilerimiz hizmetlerimizden ve ilçemizin gelişiminden dolayı her defasına mutluluklarını belirtiyorlar. Biz kurum olarak insana yatırım yapan bir anlayış içindeyiz. Bu nedenle dezavantajlı grupları da hiçbir zaman unutmuyoruz. Özellikle engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar ile onların yaşam standartlarını yükseltmek için çaba veriyoruz” diye konuştu.

Engelli kardeşlerimizin mutlu olmasını önemsiyoruz

Engelli çocukların park talebine de olumlu yanıt verdiklerini dile getiren Başkan Tutaşı, “Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim gören evlatlarımız, aileleri ve öğretmenlerimiz okullarında bir çocuk parkı ve çevre düzenlemesi istediler. Hemen ekiplerimiz ile birlikte konuya eğildik.  Birimlerimizi okula yönlendirerek çalışmaları başlattık. Kısa sürede çevre düzenlemesi ve parkı okulumuza hediye ettik. Biz bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin mutlu olmasını çok önemseyeceğiz” ifadesiyle sözlerine son verdi.

Midyat Günden