Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı mahalle konaklarında açtıkları kurslarla vatandaşlara katkı sağladıklarını söyledi.

Artuklu Belediyesi mahalle konakları vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Yenişehir, İstasyon ve Ortaköy mahalle konaklarında açılan kurslar ise kadınların meslek edinmelerini sağlıyor. Bu bağlamda 3 mahalle konağında 16 kurs devam ederken, yakın zamanda açılacak kurslar ile daha çok kadına ulaşılacak.

Meslek ediniyorlar

Konu hakkında açıklama yapan Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kadınlarımızın meslek edinerek ev ekonomilerine katkı sağlamalarını istiyoruz” dedi. Bu nedenle kurslara verdikleri önemi anlatan Tutaşı, “İlçemizde vatandaş odaklı çalışmalar ile önemli işler yapıyoruz. Tüm mahallelerimizde sorunları bitiriyor; hemşehrilerimizin istediği bir ilçeyi inşa ediyoruz. Kısa sürede yaptığımız çalışmalar ise yapacağımız çalışmaların bir göstergesidir. Öte yandan sosyal çalışmalar ile de vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Bünyemizde yer alan 3 mahalle konağımız bu konağımız da bu konuda ciddi bir çalışma sürdürüyor. Konaklarımız özellikle kadınlarımızın meslek edinmeleri hususunda da başarılı projelere imza atıyor. 3 mahallede devam eden 16 kursumuz kadınlarımızın ekonomiye katılımları açısından son derece değerlidir” ifadesini kullandı.

Yeni kurslar yolda

Kurslar hakkında da bilgi veren Tutaşı, “Şu an şiş örmeciliğinden saç bakımına, okuma yazmadan Kuran kursuna ve ahşap oymacılığından gümüş kursuna kadar birçok yelpazede kurslarımız devam ediyor. Biz bu dönemde kadınlarımıza daha çok katkı sağlayacak ve talebin fazla olduğu kursları açmak için de çaba vereceğiz. Bu sayede özellikle evlerinde iş yapmak isteyen kadınlarımıza ve iş yeri açmak için çaba veren girişimcilere yol açacağız. Mahalle konaklarımızda gelişim sürecek” diyerek sözlerine son verdi.