Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Midyat Devlet Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen seminerde, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları konusunda bilgi verildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, seminerde, son iki yıl içerisinde emniyet ve jandarma ile yapılan çalışmalar kapsamında piyasaya sürülmek üzere çok miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini, çok sayıda şüphelinin yakalandığını söyledi.

Başsavcılıkça 2020-2021 yıllarında uyuşturucu ticaretinden 112, uyuşturucu kullanma suçundan da 205 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirten Olgun, uyuşturucuyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.

Başsavcı Olgun konuşmasını şöyle sürdürdü: “83 kişi hakkında 10 ile 30 yıl arasında Ağır Ceza Mahkemesine Kamu Davası açıldı. Bilindiği üzere uyuşturucu madde ticareti yapmakta, kullanmakta Türk Ceza Kanunun’ da suç olarak düzenlenmiştir. Uyuşturucu madde ticaretine suçlarına yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca özellikle torbacı tabir edilen guruplar öncelikli olmak üzere son iki yıl içerisinde Emniyet ve Jandarma ile birlikte yapılan projeler neticesinde piyasaya sürülmek üzere çok miktarda uyuşturucu madde yakalanmış, hem de çok sayıda şüpheli tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Başsavcılığımızca 2020-2021 yıllarında uyuşturucu madde ticaretinden toplam 112 kişi hakkında soruşturma yürütülmüş, bunların 83 hakkında 10 ile 30 yıl arasında değişen süreli hapis cezalarıyla cezalandırılmaları talebiyle Ağır Ceza Mahkemesine Kamu Davası açılmıştır.” Dedi.

İlk kez uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen kişiler açısından tedavi ve Denetimli Serbestlik kararı verilerek Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce bu kişilerin Sağlık Birimlerinde tedavi olmalarının sağlanması, tedavi süreci sonrasında da rehabilitasyon programlarına devam edilerek, bağımlılıktan kurtulmalarına yönelik çalışmalar sürdürüldüğünü kaydetti.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Fatih Tekeli ile Midyat’ta uyuşturucuyla ilgili yapılan mücadele hakkında bilgi sundu. Ardından, Midyat Devlet Hastanesi Uzman Dr. Selin Düşmez ’de bağımlılık konuları hakkında bilgi verdi.

Seminere, Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Tomruk, kurum amirleri katıldı.