Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği Personelince ilçede operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan 11 kişiden 10'u, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzenlenen operasyonda ise “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanan ve Ticaretini Yapan Şahısların Yakalanmasına” yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde; Midyat İlçemizde Polis Özel Harekât Timlerinin katılımları ile gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda  (11) şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, şahısların ikamet adreslerinde yapılan aramalarda;  2 kg 190 gr Esrar Maddesi, Satışa hazır halde (89) fişek Eroin Maddesi, 223 ) adet Captagon Hap, 7 adet Suboxone Hap, 0.20 Gram Metamfetamin Maddesi, 2 adet ruhsatsız tabanca 1 adet sahte kimlik, Suç geliri olan 36 Bin TL para ele geçirilmiştir.

Ayrıca düzenlenen operasyonda;  “Kumar Oynatmak ve Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından kesinleşmiş cezası olan (2) Aranan şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslardan (1)’inin güvenlik güçlerine yakalanmamak amacıyla ikametinin yatak odasındaki duvara tekerlekli mekanizma ile hareket ettirilebilen özel bir bölme yaptırdığı ve operasyon sırasında bu gizli bölmede saklanırken personelimizce yakalanmıştır. Ayrıca, alüminyum folyolara sarılarak satışa hazır halde bulunan uyuşturucu maddelerin bir (1) kadın şahsın genital bölgesine gizlenerek kullanıcı şahıslara nakil edildiği tespit edilmiştir.

Terör örgütlerinin finans kaynaklarından olan “Bağımlılık Yapıcı Madde Ticaretinin” önlenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla sunulur.”