Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi’nin destek ve katkılarıyla, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansında (NASA) görevli Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız’ın katılımlarıyla “Derin Uzayda Bilim Konferansı” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Üniversite Öğrencisi Berfin Dağ, yaptığı konuşmada, Derin Uzayda Bilim Konferansı’nın Mardin’de düzenlenme sürecini anlatarak şunları dile getirdi: “Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansında (NASA) görevli Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız’ın Mardin’e gelme hayali üzerine durumu Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a anlattım. Bu hayalim sonuçsuz kalmadı bugün burada bu konferansı düzenleme şansı yakaladık. Bu konferansa destek veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’a, Artuklu Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum”

Yoğun programına rağmen etkinliğe katılan Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ayrıca teşekkür eden Dağ, “Dilerim bu etkinlik verimli geçer. Uzay ve bilim tuzunu yutar. Gelecekte çok daha büyükleri için çalışırlar. Bizler bir tohum ekiyoruz. Mardin kültür ve sanat şehri olmanın yanı sıra bir bilim şehri yapacak olan sizlersiniz bizleriz” dedi.

Bilim tutkunu gençlerin bir araya geldiği bilim konferansında, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansında (NASA) görevli Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız ise bir sunum yaptı. Sunumda, derin uzay ve iletişim, uzay araçları, uzay yolculukları, uzayda yapılan keşifler konulara dair bilgiler verdi. NASA’nın son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalar ve uzayda yeni keşfedilen cisimleri belirtti. Yıldız, NASA'da yaptıkları çalışmaları ve uzay araştırmaları konusundaki deneyimlerini paylaştı.

Konferans, öğrencilerin soruları ile son buldu.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, konferansa katılımlarından dolayı Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansında (NASA) görevli Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız’a teşekkür etti.

Midyat Gündem / Haber Merkezi