Mardin'in Dargeçit İlçe Belediye Başkanlığının kırsal mahallelere yönelik başlattığı yol yapım atağında sona yaklaşıyor.

Son baharın gelmesiyle kırsal mahallelerde çalışmalarına yoğunluk veren Dargeçit Belediyesi, planlamalar çerçevesinde parke taşı çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor.

Özelikle kış aylarında kötü hava koşullarından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçen Dargeçit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde hem kilitli parke taşı döşeme işlemi hem de stabilize yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Birçok kırsal mahallelerde parke taşışeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde ve sokaklarda yeni görünümüne kavuştu. Kırsal mahallelere yönelik sıkı bir tempo ile parke taşı döşeme çalışmasına başlayan Dargeçit Belediyesi, kış öncesi bu işleri neredeyse tamamladı.

Kırsal Mahallelerin  dört bir yanında süren parke taş çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, " Göreve geldiğimiz günden bu yana var gücümüzle başlattığımız yol yapım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirerek mahallelerimizi yazın toz ve topraktan, kışın ise çamurdan etkilenmemesidir. “ diye konuştu

“KIRSAL MAHALLELERE ÖNCELİK VERDİK”

Yaklaşık 250 bin metre kare parke taşı döşediklerini açıklayan Aksoy şu ifadelere yer verdi;

“Daha önceki belediye başkanları hep ilçe merkezine çalışmalarını yoğunlaşması sebebiyle Kırsal mahallelerimiz ihmal ediliyordu. Dolayısıyla bizde seçime geldiğimiz günden bugüne kadar unutulan en ucra kırsal mahallerimizde çalışmalarımızı başlatarak orada yaşayan vatandaşlarımızın,  geri kaldıkları hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalıştık. Amacımız ihmal edilen kırsal mahallelerimizin cadde ve sokakları tozdan çamurdan kurtarmaktır. Bütün mahallelerimizde başlaştığımız parke taşı döşeme çalışmalarının neredeyse yüzde 80’lik bölümünü bitirdik. Fen İşleri Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında kumlama ve stabilize çalışmalarının ardından kilitli parke taşı ve bordür döşeme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Standartlara uygun yapılan çalışmalarımız ile mahallelerimiz daha modern bir hale kavuşuyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor.”

İlçenin Yoncalı, Karabayır, Temelli, Altınoluk, Alayurt, Altınyol, Gürışık, Tavşanlı, Suçatı, Yılmaz, Mahallelerimizde parke taşı çalışmalarının tamamlanırken Kılavuz, Suçatı ve Kısmetli Mahallelerinde ise nerdeyse sona yaklaştıklarını kaydeden Aksoy, son olarak ilçe merkezinde ve kırsal mahallerinde ilçe genelinde kilitli parke taşı olmayan cadde ya da sokak kalmayacağını