Işıklar Mahallesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Tekin Dündar, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.

İlçe Kaymakamı Tekin Dündar,  törende yaptığı konuşmada, Eğitim bir memleketin en hassas en vazgeçilmez konusu olduğunu, onun içindir ki eğitim sadece okullara, sadece öğretmenlere, idarecilere bırakılacak bir alan olmadığını kaydetti.

Dündar şöyle konuştu. “Eğitim ilk etapta ailede başlar. Bizim bölgemiz özelinde baktığımızda çok çocuklu aile yapısı özellikle bu durumu daha da önemli hale getirmektedir. Çocuklarımızın eğitim boyutu, öğretim boyutu zaten okullarımızda fazlasıyla yerine getirilmektedir ama bize esas olan bizi geleceğe taşıyacak olan eğitim safhasıdır. Bu da toplumun temeli olan aileden başlamaktadır. Onun için ailelerimizden velilerimizden istirhamım çocuklarımıza sahip çıkalım, onların akademik başarıları elbette ki önemlidir ama her şeyden önce ahlaklı, faydalı birer birey olmaları sağlanmalıdır ve bunu da sağlayacak olan ilk öğretmenler anne babalardır, velilerimizdir, bu ihmal edilmeyecek bir konudur.” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ ise yaptığı açılış konuşmada, Güçlü devletler ve büyük medeniyetler inşa eden toplumlar çok iyi bir aile ve iyi eğitilmiş bireylerle bunu başardıklarını söyledi. Altay, “Ecdadımız Yaratanın ‘Oku’ emriyle çıktığı yolda edinilmiş Emevi, Selçuklu, Osmanlı gibi medeniyetler kurmuş insanlığa devir atlatan buluşlar ve hizmetler ortaya koymuştur. Bunun için aileleri bilinçlendirmeli, çocuklarımıza iyi bir terbiye ve iyi bir eğitim programı vermeliyiz.” Diye konuştu.

-‘Öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdiler’

Program daha sonara öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Ardından okulun öğrencilerinden oluşan koro ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdiler. Etkinlik bütün öğrencilerin katılımıyla halay çekildi. Öğrencilerin yüzleri çeşitli figürlerle boyandı.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar

Midyat İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay