Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Midyat Temsilcisi ile Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Midyat İlçe Müdürü Ahmet Aygün ve Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel’in ve okul müdürlerinin de aralarında bulunduğu heyet Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.


Yaptığı hizmetlerin yanı sıra, maaşının tamamını öğrencilere burs olarak veren, okulların boya, badana, bahçe düzenlenmesini yapan, okulların ihtiyaçlarını karşılayan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'e; İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, TÜGVA Midyat Temsilcisi ve RAM Midyat İlçe Müdürü Ahmet Aygün ve Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel ve okul müdürlerinde aralarında bulunduğu heyet plaket verdi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, gelen heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, imkânlar dâhilinde, daha fazla destek vermeye çalışacaklarını söyledi.

Başkan Şahin şöyle konuştu: “Şahsım ve belediye olarak eğitime çok önem veriyoruz. Seçim vaatlerimizin arasında da eğitim vardı. Okullarımız olsun, öğrencilerimiz olsun fiziki şartlarını elverişli hale getirmeliyiz. Eğer biz yeterince elverişli bir hale getiremezsek, kaliteli bir eğitim veremesek bir şey isteyemeyiz. İleride imkânlarımız artarsa daha fazla destek vermeye çalışacağız. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında köylerde bulunan okullara da el atacağız. Ayrıca öğretmenlere ait lojman varsa o lojmanlarında bakım ve onarımını Belediye olarak katkı sunacağız. Onun için bunlar bizim için çok önemli.” dedi.

Midyat için önemli projelerinden biride öğretmen evi yetersi olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti. “Midyat ilçemize son zamanlarda çok yoğun turist ilgisi var. Ayrıca hafta sonu geçirmek için civar il, ilçe, belde ve köylerden ilçemize gelenler var. Mevcut Öğretmen evinin yıkılıp yerine yeni bir öğretmen evi yapılması. Midyat ilçemize yakışır bir öğretmen evinin kazandırılmasıdır. Bunun en güzel örneği ise ilçemizin eski Emniyet Müdürlüğü binasının yerini polis evine dönüştürdük. Bu konuda da girişimlerimiz var.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, “Maaşınızın tamamını, öğrencilere burs olarak veriyorsunuz. Okullarımızın boya, badana, ihata duvarlarının ve bahçe düzenlenmesini yaptınız. Bunun yanında okullarımızın yolarını yaptınız. Kronikleşen sorunları çok ciddi bir gayret ile kısa bir zamanda gerçekleştirdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Eğitime verdiğiniz destek ve katkılar çok önemli buluyoruz. Milli Eğitim camiası, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel ise, Bizde bir eğitim paydaşı ve sivil toplum kuruluşu olarak eğitime verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ederiz dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Midyat Temsilcisi ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Midyat İlçe Müdürü Ahmet Aygün’de başkan Şahin’e eğitime verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Altay, Aygün ve Yücel, daha sonra Başkan Şahin’e plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini sundular.